Belangrijkste week van 2023 op het programma voor bitcoin?

Belangrijkste week van 2023 op het programma voor bitcoin?

Wall Street staat voor één van zijn drukste weken van het jaar. We krijgen deze week de financiële cijfers van een aantal van de grote techbedrijven, de Federal Reserve neemt zijn eerste rentebeslissing van 2023 en het maandelijkse banenrapport van januari staat op de planning. De vraag is natuurlijk wat dit voor de bitcoin koers zal betekenen.

Grote techbedrijven

De zwaargewichten van de Amerikaanse S&P 500, Alphabet (GOOGL), Apple (AAPL), Amazon (AMZN) en Meta (FB) presenteren allemaal hun cijfers deze week. Dan leren we wat de effecten van de renteverhogingen van de Federal Reserve op deze grote spelers waren in het vierde kwartaal van 2022.

Ondertussen komt de Federal Reserve van 31 januari tot en met 1 februari ook nog eens samen om onder andere een nieuw rentebesluit te nemen. De markt verwacht voor deze rentevergadering een verhoging van 0,25 procent.

Daarmee zou de rente op 4,75 procent uitkomen. Nog belangrijker lijkt de persconferentie van Federal Reserve voorzitter Jerome Powell die daarna volgt. Daarin zal hij meer uit de doeken doen over het beleid van zijn centrale bank voor de komende maanden.

Banencijfers

Dan krijgen we op vrijdag als toetje nog de cijfers van de banenmarkt. Economen verwachten dat er de afgelopen maand nog 185.000 banen zijn toegevoegd aan de economie. Opvallend is dat de financiële markten het tot nu toe fantastisch doen in 2023, ondanks het feit dat de economie langzaam in de problemen komt. Er is nog geen sprake van een recessie, maar het lijkt lastig om die volledig te omzeilen in 2023.

Als de werkloosheid inderdaad gaat toenemen en we richting een recessie gaan, dan is het nog maar de vraag of bitcoin en andere financiële assets de goede prestaties doorzetten. Vaak zie je dat eerst alles daalt tijdens een recessie, om vervolgens in de maanden na de renteverlagingen van de Federal Reserve die daarop volgen aan een stijging te beginnen. Voor nu is dat echter nog vooral speculatie en toekomstmuziek.

Lees meer over:
Bitcoin

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan