Dave the Wave voorspelt voor 2024 bitcoin koers van 180.000 dollar

1106 totale weergaven

De bitcoin-wereld zit vol met analisten die voor de nabije toekomst allerlei gewaagde voorspellingen het internet op slingeren. Dave the Wave hoort ook bij die groep, met als grote verschil dat hij in mei 2021 de ineenstorting van bitcoin al voorspelde. Nu ziet Dave the Wave een heel bullish scenario voor zich.

Koers van 180.000 dollar

Als we naar de grafiek van de analist kijken, dan lijkt het erop als bitcoin momenteel de technische setup van het tweede kwartaal van 2019 volgt. Destijds koerste bitcoin in een paar maanden op van 4.000 tot 14.000 dollar.

Ook de MACD, wat een indicator is die ons kan vertellen of een trend mogelijk omdraait, beweegt momenteel in dezelfde zone als in het tweede kwartaal van 2019. Naast de MACD is ook de histogram, die het verschil tussen de verschillende bewegende gemiddelden meet, in dezelfde regionen actief.

Op basis van zijn Logarithmic Growth Model (LGC model) verwacht Dave The Wave een koersexplosie van 676 procent voor bitcoin rond het jaar 2024. “Voor het einde van het komende jaar zet ik een technisch doel van 180.000 dollar voor bitcoin,” aldus een zeer optimistische Dave the Wave.

Wat is het LGC model?

Het LGC model van Dave the Wave is een poging om de prijscycli van bitcoin te vangen onder de veranderende macro-economische omstandigheden. In die zin lijkt het enigszins op het Stock-to-Flow model van PlanB, maar het is volgens Dave the Wave nog iets accurater.

Dave the Wave geeft wel aan dat het model er eentje is voor investeerders die op de lange termijn instappen. Op de korte termijn blijft het immers een model en kan het er tijdelijk naast zitten. Al heeft het Stock-to-Flow model ons geleerd dat modellen er ook op de langere termijn behoorlijk naast kunnen zitten.

Op het moment van schrijven zit bitcoin in ieder geval nog mijlenver van de koersvoorspelling van 180.000 dollar van Dave the Wave af. Je kunt een bitcoin op dit moment al kopen voor 23.356 dollar per stuk. Wel is bitcoin weer bezig aan een indrukwekkende stijging op de zondagochtend.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....