Beleggers blijven bullish over Ethereum koers, ondanks sell-off van ETH Foundation

370 totale weergaven
ethereum-logo-in-skyline

Ethereum beleggers blijven optimistisch ondanks de recente sell-off door de Ethereum Foundation, omdat gegevens wijzen op een toenemend beleggersvertrouwen en ongerealiseerde winsten.

Blijvend vertrouwen in ETH koers

Ethereum beleggers blijven de Ethereum koers vertrouwen ondanks de recente uitverkoop door de Ethereum Foundation. Uit gegevens blijkt dat ETH-investeerders nog steeds optimistisch zijn over een mogelijke prijsstijging, ook al heeft de Foundation onlangs een aanzienlijk aantal tokens verkocht.

ETH sell-off door Ethereum Foundation

De recente verkoop door de Ethereum Foundation van 100 ETH ter waarde van ruim $260.000 is slechts een klein deel van de totale uitverkoop dit jaar, die bijna 3.800 ETH bedroeg. Dit zou kunnen duiden op strategische winstneming of het dekken van operationele kosten, maar het heeft het beleggerssentiment niet aanzienlijk genoeg aangetast.

Positief beleggerssentiment

Een belangrijke factor is de Net Unrealized Profit/Loss (NUPL), die het marktsentiment meet op basis van de winstniveaus. Volgens gegevens van Glassnode bevinden ETH beleggers zich momenteel in de ‘optimistische’ zone, wat erop wijst dat beleggers geloven in het potentieel op de lange termijn van de token. Dit optimisme blijft sterk ondanks de voortdurende liquidaties van de Ethereum Foundation.

Naast NUPL laat de Historical In/Out of Money (HIOM) zien dat het percentage ETH-houders met winst onlangs is gegroeid van 60% naar ruim 64%, blijkt uit gegevens van IntoTheBlock. Dit betekent dat het niveau van de ongerealiseerde winsten is toegenomen, wat meer beleggers zou kunnen aanmoedigen om ETH te kopen en de vraag naar ETH zou kunnen stimuleren.

Hoe staat het met de prijs van Ethereum?

Voor het prijstraject van Ethereum geeft de Commodity Channel Index (CCI) een potentiële opwaartse beweging aan als deze zijn huidige signaallijn kan overtreffen. Als er echter niet wordt doorgebroken, kan dit op korte termijn tot een daling leiden. Beleggers houden deze indicatoren nauwlettend in de gaten, omdat ze de volgende grote prijstrend voor Ethereum kunnen signaleren.

Hoewel de uitverkoop van de Foundation tot bezorgdheid heeft geleid, blijven ETH-houders over het geheel genomen veerkrachtig en ondersteunen de marktgegevens positieve vooruitzichten. Dit vertrouwen kan verdere investeringen stimuleren en de prijs op de korte termijn stabiliseren.

Lees meer over:

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...