Beleggers halen 5,9 miljard aan bitcoin weg bij beurzen

Beleggers halen 5,9 miljard aan bitcoin weg bij beurzen

Beleggers hebben sinds juni een groot aantal bitcoin bij beurzen weggehaald. In de maanden juni, juli en augustus tot nu toe gaat het om 280.000 bitcoin. Dat is omgerekend 5,88 miljard dollar tegen de huidige marktprijs.

Het is het Noorse onderzoeksbedrijf Arcane die met de cijfers op de proppen komt. Ze hebben opgeteld wat er aan bitcoin uit exchange wallets naar externe wallets is gevloeid. In de maanden mei en juni is de markt scherp gecorrigeerd. Beleggers halen er blijkbaar vertrouwen uit om hun bitcoin in eigen beheer te houden, ook omdat het aantal regels omtrent bitcoinbezit alleen maar toeneemt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In de maand juni is er 119.000 bitcoin bij beurzen opgenomen, in de maand juli ging het om 96.000 bitcoin en in augustus tot nu toe is er alweer 65.000 btc weggehaald.

Volgens de onderzoekers van Arcane is de uitvlucht te verklaren. Door het inklappen van platformen zoals Celsius, Babel Finance, Voyager Digital en Vauld is de angst en paniek onder bezitters toegenomen. Ze hebben minder vertrouwen in centrale partijen die voor hen hun bitcoin vasthouden.

Data van Glassnode bevestigen het beeld. Het aantal bitcoin dat onder beheer van beurzen staat, heeft het laagste punt in vier jaar bereikt, ~2,3 miljoen btc. Doorgaans is het positief teken als er minder bitcoin op beurzen staat. Dat betekent dat beleggers een extra handeling moeten verrichten om hun bitcoin te verkopen.

Maar de markt is momenteel erg onzeker. De recente correctie onder $21.000 heeft 17,5 miljoen wallets in het rood gedrukt. Handelaar en analist Michaël van de Poppe ziet op de korte termijn $19.300 als de volgende bodemprijs voor bitcoin.

Lees meer over:
Bitcoin hodl

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties