Correctie duwt 17,5 miljoen bitcoin wallets in het rood

Bitcoin holders voelen de pijn deze week nadat de koersen afgelopen vrijdag weer een duikvlucht hebben genomen. Inmiddels lijkt het dieptepunt van de correctie bereikt en is bitcoin weer wat opgeleefd, maar echt goed ziet het er niet uit.

17,5 miljoen wallets in het rood

Met de kersverse correctie van bitcoin staan er inmiddels 17,5 miljoen wallets en waarschijnlijk een veelvoud van dat getal aan hodlers in het rood. Het aantal wallets op de blockchain vertegenwoordigt immers niet alle bitcoiners. Er zijn ook een hoop mensen die hun bitcoin bij exchanges aanhouden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Correctie duwt 17,5 miljoen bitcoin wallets in het rood

Vanwege de correctie van de afgelopen dagen is het aantal wallets dat in het rood staat met 1,5 miljoen toegenomen. De 17,5 miljoen wallets in het rood die we vandaag aantikten is overigens niet het “hoogtepunt” van 2022. Begin juli schoot het aantal wallets dat op een verlies stond naar 19 miljoen.

Hoe meer wallets er in het rood gaan, hoe meer druk er op de hodlers komt om te verkopen. We bereiken echter wel langzaam maar zeker het punt dat je een omdraaiing zou verwachten. Al moeten we niet vergeten dat on-chain analyse niet de enige factor is die de koers van bitcoin bepaalt. Op dit moment zijn vooral de macro-economische omstandigheden dominant.

De dollar pakt zijn moment

De Amerikaanse dollar is de grootste valuta ter wereld en de belangrijkste graadmeter voor het succes van bitcoin. Op het moment van schrijven is de U.S. dollar index (DXY) bezig aan een enorme opmars waar ook bitcoin onder te lijden heeft.

De onzekere macro-economische omstandigheden hebben een grote vlucht naar de relatieve veiligheid van de dollar veroorzaakt. Al maanden slaat de Amerikaanse munt om zich heen en daar hebben vrijwel alle risico-assets last van. Na de rappe stijging van de afgelopen dagen staat de DXY 4,4 procent hoger dan zijn dieptepunten van augustus.

Het is een ontwikkeling die aangeeft dat de markt er allesbehalve zeker van is dat de Federal Reserve klaar is met zijn renteverhogingen. Als de economie naar de dollar vlucht, dan weet je dat er zwakte in de markt zit. Een vlucht naar dollars is namelijk alleen zinvol als je bang bent binnen afzienbare tijd de rekening niet meer te kunnen betalen.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....