Nederlander Michaël van de Poppe voorspelt scherpe rally voor bitcoin

Michaël van de Poppe heeft zijn sporen binnen de bitcoin-wereld behoorlijk verdiend als handelaar. Met ruim 623.200 volgers op Twitter om dat te bevestigen. Van de Poppe geeft nu aan dat hij het idee heeft dat het einde van de ellende in zich is. "Waar we op dit moment staan? Ik zie vergelijkbare koersactie als in het vierde kwartaal van 2018", aldus de analist.

Bitcoin in accumulatie

Van de Poppe constateert dat bitcoin momenteel vooral zijwaarts beweegt, al hebben we afgelopen vrijdag een flinke koersdaling achter de rug gehad, en heeft hij het gevoel dat we in een accumulatiefase zitten. Al waarschuwt hij voor een mogelijke volgende correctie die bitcoin naar de 19.000 dollar kan brengen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Op het moment van schrijven handelt bitcoin op 21.386 dollar, nadat de koers tijdens de correctie een dieptepunt van ongeveer 20.500 dollar bereikte. Vanaf daar is de koers dus alweer een beetje hersteld. Het is echter de vraag of hiermee de volledige correctie achter de rug is.

Volgens Van de Poppe is de 19.300 dollar voor bitcoin het belangrijkste koersniveau om in de gaten te houden. Hij adviseert kopers zelfs rond dat niveau in te stappen als de koers richting dat niveau zakt. Met de huidige koers van 21.300 dollar is het nog maar de vraag of dat gaat gebeuren.

"Het is uitverkoop"

Als we de regenboog-grafiek van Eric Wall mogen geloven, dan is bitcoin na de meest recente correctie weer "in de uitverkoop." De meme-grafiek die de bitcoin koersgeschiedenis in een regenboog vangt en op basis daarvan voorspellingen doet, heeft zich nog altijd weten te houden.

Er zit geen spannende wiskunde achter de grafiek, maar het valt niet te ontkennen dat de koers nog altijd binnen de regenboog beweegt. Iedere keer als de blauwe bodemzone wordt bereikt, dan heeft bitcoin ook een bodem bereikt.

Uiteindelijk kan alleen de tijd ons leren of het inderdaad een "uitverkoop" was of dat we nog verder gaan dalen. De komende weken lijken een doorslaggevende periode te worden voor het vervolg van 2022 voor bitcoin.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....