Revolut heeft in 2019 152% meer Bitcoin en cryptovaluta verkocht

Revolut heeft in 2019 152% meer Bitcoin (BTC) en andere cryptovaluta verkocht via zijn mobiele app. Dat blijkt uit het jaarverslag van de internetbank, zo meldt The Block.

Revolut en Bitcoin

Revolut is – net zoals het Nederlandse Bunq – een internetbank, een bank zonder fysieke kantoren om klanten te ontvangen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Alle dienstverlening gaat via een mobiele app (en nog fysieke betaalkaartjes). Wereldwijd heeft de bank 13 miljoen klanten. De Rus Nikolay Storonsky (36) is bekend als de mede-oprichter met een geschat vermogen van ruim 1 miljard euro. Ze opereren vanuit Londen.

Revolut is tijdens de hype van eind 2017 gestart met de verkoop van cryptocurrency’s. Deze assetklasse wint aan terrein. Eind 2019 hielden klanten van Revolut voor 93,3 miljoen pond (103 miljard euro) aan Bitcoin en andere munten aan.

Dat ligt maar liefst 152% hoger dan eind 2018, toen dat bearish jaar is afgesloten. Het is onduidelijk hoe de situatie er nu voorstaat. Wel staat in het jaarrapport:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]’Handelen in cryptovaluta won tijdens de Coronacrisis aan populariteit'[/penci_blockquote]

Doordat mensen meer tijd thuis zijn, besteedt men meer tijd aan (beleggings) apps. Bovendien zoeken mensen een ‘hedge’ in tijden van onzekerheid. Dat vinden ze in edelmetalen en cryptovaluta, zo lijkt het.

Revolut werkt samen met een derde partij om de cryptovaluta veilig op te slaan.

Revolut heeft in 2019 152% meer Bitcoin en cryptovaluta verkocht

Fintech en Bitcoin

Revolut is niet de enige fintechpartij die toekomst ziet in de verkoop van bitcoins. Revolut heeft onlangs in samenwerking met Paxos Crypto Brokerage een cryptodienst geopend in de VS.

PayPal is samen met diezelfde Paxos naar verluidt aan het werken aan een soortgelijke dienst. Onlangs maakte ook Square prima cijfers bekend van haar Cash App. Ze maakten 14,4 miljoen euro winst het afgelopen kwartaal met hun Bitcoin verkoop.

Lees meer over:
beleggenBitcoin nieuwsBTC

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...