Beleggingsfonds Horizon Kinetics zet in op Bitcoin en land door stijgende inflatie

1099 totale weergaven

Horizon Kinetics, een beleggingsfonds in Amerika met zo’n $7 miljard onder beheer, zet groots in op land én bitcoin als manier van bescherming tegen de stijgende inflatie. De investeringsmaatschappij beheert maar liefst 3 van de 10 best presterende fondsen van dit jaar.

Inflatie

De fondsen worden beheert door beleggingsveteranen Murray Stahl, Steven Bregman en Peter Doyle. Volgens hen begint inflatie een steeds belangrijkere rol te spelen in het verdelen van de verschillende portefeuilles. Drie van hun fondsen staan dus qua prestaties in de top 10 van alle fondsen in Amerika. Een fonds daarvan bestaat voor 10% uit bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

‘Er is een groot schuldenprobleem wat na de pandemie onmogelijk allemaal terugbetaald gaat worden, dit betekent dat of de staat failliet gaat of de waarde van de dollar minder wordt, ‘ zo vertelt Doyle aan de Financial Times.

In de afgelopen tien jaar is de hoeveelheid schulden van overheden hard gestegen. Met name sinds het begin van de wereldwijde pandemie zijn er in rap tempo meer dollars bijgekomen. Dit wordt onder andere gedaan door centrale banken die staatsobligaties opkopen. Het gevolg hiervan is het minder waard worden van de valuta die uit het niets wordt gecreëerd.

Door dit beleid passen investeerders hun portfolio aan. Het bezitten van assets die de overheid niet kan bijdrukken zoals grond, vastgoed, edelmetalen en bitcoin kan voor een bescherming van de koopkracht zorgen.

Bitcoin

Dit zien de beleggers achter Horizon Kinetics ook, de investeerders zetten met name in op grond uit Texas en bitcoin. Door de absolute schaarste van bitcoin is het volgens Doyle een asset dat iedereen moet bezitten. Horizon Kinetics doet dit door het kopen van aandelen van het Grayscale Bitcoin Trust. Dit is een bedrijf dat bitcoin aandelen uitgeeft.

Daar waar het in 2016 nog maar 1 procent van een portefeuille was is het nu goed voor 10 procent. Horizon Kinetics laat weten niet van plan te zijn deze tien procent te verminderen.