Beleidsadviseur Verenigde Staten: bitcoin is geen bedreiging voor dollar

Alex Wong, een lid van de U.S.-China Economic and Security Review Commission, geeft in een verhoor aan dat bitcoin geen bedreiging is voor de Verenigde Staten. Investeringslegende Peter Thiel riep recent dat dit het geval is en Wong claimt dat hij na het consulteren van een expert tot de conclusie is gekomen dat Thiel ernaast zit.

Bitcoin concurreert volgens Wong vooral niet met fiatgeld vanwege de volatiliteit van de digitale munt. De onstabiele koers maakt bitcoin onbruikbaar als betaalmiddel.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin geen bedreiging voor de dollar

“Ik denk dat de karakteristieken die bitcoin aantrekkelijk maken als investering ervoor zorgen dat het geen competitie is voor fiatgeld. Als je bitcoin koopt weet je namelijk niet of hij morgen tweemaal zoveel waard is of 20% minder,” zei Wong in een statement.

Yaya Fanusie, een adjunct senior fellow bij het Center for a New American Security gaf in hetzelfde verhoor aan dat de zorgen van Thiel overdreven zijn.

Fanusie zei dat Thiel refereerde aan het feit dat een groot deel van de bitcoin mining plaatsvindt in China en dat het land daarmee de controle heeft over bitcoin. Fanusie maakt zich daar geen zorgen over omdat de decentrale aard van bitcoin voorkomt dat miners absolute macht hebben.

Amerikanen niet bang voor hoge concentratie hashing power in China

“Als de centralisatie van mining ooit een probleem zou worden, dan kunnen we altijd nog bitcoin mines gaan bijbouwen in de Verenigde Staten,” aldus Fanusie. De Amerikanen maken zich duidelijk nog geen zorgen over de ontwikkelingen rondom bitcoin en de relatief hoge hashing power in China.

Wat de dollar betreft maakt Wong zich helemaal geen zorgen. Zelfs stablecoins ziet hij niet als een concurrent voor de dollar.

“Het is onwaarschijnlijk dat stablecoins de concurrentie met de dollar aangaan, ze worden waarschijnlijk eerder een probleem voor landen die weinig tot geen toegang tot reguliere dollars hebben en stablecoins als alternatief zien,” aldus Wong.

Lees meer over:
Amerikadollar

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....