Benjamin Cowen: er komt een zwakke periode aan voor Ethereum

397 totale weergaven

Het jaar 2024 is nog niet heel feestelijk voor Ethereum. De nummer twee van de markt verloor vooral terrein op Bitcoin. Ook de lancering van de ETFs in de Verenigde Staten heeft Ethereum niet gebracht waar veel investeerders op hoopten.

Nu voorspelt de populaire analist Benjamin Cowen ook nog een zwak einde van 2024 voor de munt van Vitalik Buterin.

Zwak einde van 2024

In een nieuw interview met de Bankless podcast, zegt Cowen dat Ethereum met meer dan 48% kan dalen, voordat er aan het begin van 2025 een rally start. “Mijn basisscenario op dit moment is dat ETH/USD nog even boven de 2.000 dollar blijft, vervolgens onder de 2.000 dollar komt in Q4 en dan vanaf volgend jaar weer opveert”, aldus Cowen.

De analist waarschuwt echter dat een recessie zijn vooruitzichten nog kan veranderen.

“Mijn hoop is dat de Federal Reserve de markten nog voor een lange periode niet in de vernieling helpt. De grote vraag is natuurlijk wat er zou gebeuren als we van de vierjarige-cyclus afwijken? Dat is altijd een mogelijkheid. Als we een recessie krijgen of iets dat dingen kan veranderen. Dan is het lastig om de bitcoin koers te voorspellen”, zo vertelt de analist verder.

Cowen zegt ook dat Ethereum weleens een historisch patroon uit 2016 en 2019 kan volgen. Op die momenten tikte Ethereum ook zijn logaritmische trendlijn aan. Dat zou een Ethereum koers van 1.200 dollar voorspellen, voordat de trendomkering begint.

Komt er een recessie aan?

Vervolgens gaat Benjamin Cowen in op een mogelijke recessie.

“Nu hangt Ethereum rond de 2.400 dollar. Ik vraag me af of Ethereum hier nog een paar weken blijft rondhangen na de renteverlagingen. Iedereen maakt zich zorgen, omdat ze denken dat er een recessie aankomt. Maar de realiteit is dat die er altijd al aan zat te komen.

Vanuit daar kun je dan een sterke case maken voor een grote opleving in navolging van die recessie”, aldus een vrij onduidelijke Benjamin Cowen.

Mocht er inderdaad een recessie komen, dan zal dat waarschijnlijk schadelijk zijn voor de markt. Op dit moment wijst de economische data echter niet overtuigend in de richting van een recessie.

Sterker nog, de economische data lijkt eerder richting een zachte landing te wijzen. Al begint de data wel steeds sneller af te koelen. Wat dat betreft wordt het een spannende periode voor de markt.

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....