Benjamin Cowen is ronduit bearish over bitcoin

De populaire analist Benjamin Cowen tekent in een nieuwe video op YouTube drie mogelijk scenario's uit voor de bitcoin koers als gevolg van het zogenaamde Death Cross dat zich momenteel in de grafiek vormt. Volgens de analist krijgen we waarschijnlijk eerste een rally, om vervolgens aan een stevige correctie te beginnen.

Drie scenario's voor de bitcoin koers

Volgens Benjamin Cowen is het vrij normaal om een soort Death Cross Rally te zien, waarbij bitcoin eerst opleeft; om vervolgens aan een hele scherpe daling te beginnen.

"Je zou kunnen beargumenteren dat bitcoin bijvoorbeeld stijgt naar het niveau van 26.700 dollar, om vervolgens naar de 24.500 dollar te zakken.

Maar het kan ook zijn dat we naar het 50-daagse bewegende gemiddelde opstijgen (27.500 dollar) voordat we naar beneden schieten.

Of, en dit is het meest optimistische scenario, we gaan helemaal terug omhoog naar het breekpunt van 29.200 dollar, om daarna een klapper omlaag te maken", aldus een duidelijke Benjamin Cowen.

Verkoopdruk valt weg

Op dit moment lijken de bulls weer een klein beetje de controle terug te pakken als het gaat over de bitcoin koers. We zijn vanaf de dieptepunten van eerder deze week weer een klein beetje opgeleefd naar de koers van 26.275 dollar.

Dat is nog niet voldoende om van een echt herstel te spreken, maar het laat in ieder geval zien dat de verkoopdruk een beetje begint weg te vallen en wellicht dat de bears ook vermoeid raken.

Alles bij elkaar ziet de situatie er echter nog altijd bearish uit voor bitcoin. Het macro-economische klimaat wijst niet richting een bullrun (hoge inflatie, hoge rentes) en de halving is nog redelijk ver weg.

Het lijkt wat bitcoin betreft echt een kwestie van geduld op dit moment. Geduld tot april 2024, het moment van de volgende halving; en natuurlijk de mogelijke goedkeuring van een Spot Bitcoin ETF door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....