Benjamin Cowen voorspelt terugkeer bitcoin koers naar 15.500 dollar

Benjamin Cowen, een gerespecteerde macro-econoom, constateert dat de sterke rally van bitcoin aan het begin van 2023 lijkt op de koersactie die we in 2015 zagen. Begin 2015 verdubbelde bitcoin zijn koerswaarde in een paar maanden na een rally van 150 naar 300 dollar. Het gevaarlijke is dat we in 2015 een dubbele bodem kregen, dus het zou zomaar kunnen dat we dat patroon opnieuw zullen zien.

Dubbele bodem voor bitcoin

Cowen waarschuwt met zijn nieuwe video op YouTube voor de potentiële dubbele bodem die ons te wachten staat als 2023 inderdaad een herhaling van 2015 blijkt te zijn. "Na deze rally van ongeveer 100 procent ga je gewoon naar beneden en vormen we een dubbele bodem", aldus Benjamin Cowen.

"Wat als bitcoin de koers van 24.800 dollar verliest en er simpelweg geen kopers zijn? Dat zou een probleem vormen en precies dat gebeurde in 2015 tijdens de neerwaartse trend. Er waren simpelweg geen kopers, totdat de eerdere bodem opnieuw werd aangetikt", aldus Cowen.

Dat is niet het enige probleem wat bitcoin op dit moment lijkt te hebben op het gebied van de koers. Er hangt namelijk ook een death cross in de lucht op de dagelijkse grafiek. We spreken van een death cross als een korte-termijn bewegend gemiddelde onder een lange-termijn bewegend gemiddelde duikt.

Meer koersdalingen op komst voor bitcoin?

Als we de analyse van Benjamin Cowen ter harte moeten nemen, dan lijkt het er dus op dat er meer dalingen aankomen voor bitcoin. Na het lastige jaar 2022 zit natuurlijk niemand op nieuwe dalingen te wachten, maar dat lijkt op dit moment wel de realiteit in aanloop naar het halving-jaar van 2024.

Op het moment van schrijven tikt de bitcoin koers binnen op 25.940 dollar en hebben de bulls zelfs moeite om de grens van 26.000 dollar te bewaken.

Niets lijkt op dit moment echt goed te gaan voor bitcoin en het bearish sentiment heeft nog altijd de overhand.

Wat dat betreft is het momenteel echt een kwestie van geduld en wachten op het jaar 2024; want daarvoor staan er weer een aantal mooie dingen op de planning. Wat bijvoorbeeld te denken van de halving en de potentiële Spot Bitcoin ETF van BlackRock.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....