Bereid je voor: Hoe inflatie data de crypto markt deze week kan beïnvloeden

Bereid je voor: Hoe inflatie data de crypto markt deze week kan beïnvloeden

De komende week belooft druk te worden met belangrijke economische data en rapporten, waaronder kerninflatiecijfers. Wat betekent dit voor de cryptomarkten?

Afgelopen weekend bleven de cryptomarkten vlak na een daling vorige week, wat de totale marktkapitalisatie op $ 2,38 miljard bracht.

De economische agenda van deze week kan voor meer volatiliteit zorgen door belangrijke inflatiegegevens en meerdere toespraken van de Federal Reserve, die richting kunnen geven aan het toekomstige monetaire beleid.

 

Economische Agenda

Dinsdag wordt het kern-PPI (Producer Price Index) rapport vrijgegeven. Dit rapport weerspiegelt de inkoopprijzen voor producenten en fabrikanten, en meet de kosten van het produceren van consumentengoederen. Het wordt gezien als een voorloper van inflatoire druk en dient als leidende indicator voor het volgende maandelijkse CPI (Consumer Price Index) rapport.

Het kern-CPI rapport van april wordt woensdag gepubliceerd. Dit is een van de twee belangrijkste indicatoren om inflatie te meten; de andere is Persoonlijke Consumptieve Uitgaven (PCE). CPI beïnvloedt direct de prijstrends in de economie, de consumentenvraag en het bedrijfsleven, en heeft een directe impact op de beleidsrente van de Federal Reserve.

“Als de CPI-inflatie deze week weer stijgt, markeert dit de derde opeenvolgende maandelijkse stijging,” merkte de Kobeissi Letter op.

Er zijn deze week ook 12 Federal Reserve toespraken gepland, waaronder een van voorzitter Jerome Powell op dinsdag.

Volgens een Conference Board-enquête onder CEO’s van bedrijven, verwacht de meerderheid van de Amerikaanse CEO’s dat de Fed dit jaar slechts één keer de rente zal verlagen. Uit een enquête onder 136 CEO’s zei 31% dat ze geen renteverlagingen verwachten dit jaar, terwijl 26% er twee voorspellen. “Ondertussen prijzen de markten slechts twee renteverlagingen dit jaar in als basisgeval, met de eerste verlaging in september,” meldde Kobeissi.

Interessant genoeg bekritiseerde Elon Musk de Fed dit weekend en vergeleek deze met het Monopoly-bordspel. Hij verwees specifiek naar een gedeelte van de regels over de spelbank, waarin staat dat de bank nooit failliet gaat en nieuw geld kan drukken indien nodig.

Vooruitzichten voor de Cryptomarkt

De cryptomarkten blijven deze maandagochtend in Azië rustig, met weinig beweging onder de meeste grote munten.

De Bitcoin-prijzen lagen rond de $ 61.000 ten tijde van schrijven en zijn bijna hetzelfde gebleven als gisteren. Het activum is echter 4,3% gedaald vergeleken met dezelfde tijd vorige week.

Ethereum is er niet in geslaagd om boven de $ 3000 te herstellen na een daling onder dit niveau op 10 mei en blijft op korte termijn bearish op $ 2900 ten tijde van schrijven.

De altcoins stonden overwegend in het rood, met grotere verliezen voor Solana, Dogecoin, Avalanche en Near Protocol.

Deze week belooft cruciaal te worden voor zowel de traditionele als de cryptomarkten. De inflatiegegevens en toespraken van de Federal Reserve kunnen richting geven aan de monetaire beleidsmaatregelen en daarmee indirect de cryptomarkten beïnvloeden. Het is belangrijk om alert te blijven op deze ontwikkelingen om weloverwogen investeringsbeslissingen te nemen.

 

Lees meer over:

Door: Immanuel Rodulfo

Immanuel J. Rodulfo is een ervaren specialist in digitale marketing en communicatie, met een diepgaande kennis van blockchain-technologie en cryptocurrency. Met een academische achtergrond in communicatie en onderwijs en meer dan vijftien jaar ervaring in de sector, combineert Immanuel zijn uitgebre...