Beroemde analist verwacht koersexplosie bitcoin naar 35.000 dollar

Bitcoin blijft met de huidige stand van zaken op koers om de hoogste weeksluiting in tien maanden tijd te realiseren op 2 april, want op het moment van schrijven betaal je voor één bitcoin nog altijd meer dan 28.000 dollar. Als je het aan de populaire analist Byzantine General vraagt is het voor de bulls belangrijk om de koers van 29.000 tot 30.000 dollar te doorbreken.

Liquidatiegolf in aantocht?

"Het voelt alsof sommige bears wanhopig proberen om de regionen van 29.000 tot 30.000 dollar vast te houden", zo schrijft Byzantine General op Twitter. "Als dit koersniveau breekt, dan kan er een massale liquidatiegolf aankomen. Het voelt niet als een kwestie van 'of' maar als een kwestie van 'wanneer', omdat er weinig liquiditeit in de markt is", aldus de analist.

Bitcoin versus Amerikaanse dollar, orderboek Binance. Bron: Byzantine General
Bitcoin versus Amerikaanse dollar, orderboek Binance. Bron: Byzantine General

Byzantine General onderbouwt zijn analyse met een grafiek waarin we het orderboek van Binance terugvinden, met een focus op bepaalde koersniveaus. Op de lagere tijdsframes wachten handelaren ogenschijnlijk rustig op de sluiting van deze week.

"We schommelen een beetje heen en weer dit weekend en om het bullish momentum door te zetten willen de bulls de 28.750 dollar herclaimen. Tot dat moment doen we het rustig aan", aldus Crypto Tony op Twitter vandaag. Anderen zijn juist wat meer pessimistisch over het korte termijn koersverloop van bitcoin.

Pessimisme bij Stockmoney Lizards

Als Stockmoney Lizards zijn geld ergens op moet inzetten, dan zou het een correctie zijn. "Net als in februari zien we nu een bearish divergentie. Een correctie is zeer waarschijnlijk voordat we richting de 30.000 dollar gaan", zo schrijft Stockmoney Lizards.

Ondanks dat wist de afgelopen maand maart zich te kronen als één van de beste maanden maart uit de geschiedenis van bitcoin. De koerswinst van 23 procent komt zelfs behoorlijk in de buurt van de prestaties van maart 2021. Al blijft de maand maart van 2013 nog altijd de absolute koning met een stijging van 172,76 procent.

Beroemde analist verwacht koersexplosie bitcoin naar 35.000 dollar

Het traject dat de bitcoin koers op dit moment aflegt lijkt heel erg op die van voorgaande cycli. Ook in het verleden zagen we drie maanden van behoorlijke koerswinsten voordat er een periode van consolidatie begon. Wat dat betreft komt er een spannende periode aan voor de bitcoin koers.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....