Correctie dreigt, bitcoin koers van 22.000 dollar in aantocht?

De bitcoin koers hangt weer onder de 28.000 dollar en het is op dit moment aftellen naar de maandsluiting aan het einde van deze vrijdag. Met name het 200-weekse gemiddelde lijkt op dit moment een belangrijk niveau te zijn voor handelaren die de markt met argusogen in de gaten houden. Dat gemiddelde ligt momenteel rond de koers van 25.500 dollar.

Correctie in aantocht?

Als je het aan de populaire handelaar filbfilb vraagt is het een kwestie van tijd voordat bitcoin de koers van 25.500 dollar aantikt en terugvalt naar het 200-weekse gemiddelde. "Ik geloof dat we om de volgende redenen naar het 200-weekse gemiddelde terugzakken: (1) er is genoeg bewijs, (2) mensen willen niet praten over de risico's bij beurzen, (3) mensen willen niet praten over de risico's bij stablecoins en (4) de markt is short en zoekt een exit", aldus de populaire handelaar.

Ook het feit dat bitcoin momenteel op de hoge tijdsframes bij een belangrijke weerstand aankomt en op het hoogste niveau in 9 maanden staat is voor Credible Crypto een reden om momenteel extra op zijn hoede te zijn.

"Het is niet toegestaan om bullish te zijn op deze hoogtepunten en in de buurt van een weerstand op de hogere tijdsframes. Nu we onze eerste steun testen is het toegestaan om een BEETJE bullish te worden. Als we nu opnieuw omhoog gaan, dan moet het mogelijk zijn om die koers vast te houden", zo schrijft hij op Twitter.

Daling naar 22.000 dollar?

Als we omlaag kijken, dan zijn de koersen van 22.000 tot 23.000 en 25.000 tot 26.000 dollar cruciale steunpunten in de grafiek. Dat is althans zo als we de analyse van Credible Crypto mogen geloven. Als we op dit niveau niet weten te houden, dan is eerste de zone van 25-26.000 dollar belangrijk.

Lukt het niet om die vast te houden, dan is het cruciaal om bij de 22-23.000 dollar te blijven om het bullish momentum niet te verliezen. Als die koers er ook aangaat, dan is het volgens hem alweer voorbij met de bullmarkt. Dat zou behoorlijk zuur zijn, want zo lang duurt het bullish momentum op dit moment nog niet voor bitcoin.

Voor nu is het optimisme in ieder geval nog daar en lijkt alles nog de goede kant op te gaan voor bitcoin. Het is heel normaal dat de koers soms even op adem komt tijdens een run omhoog.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....