Bitcoin koers weer boven grens van $28.000

Bitcoin koers weer boven grens van $28.000

De bitcoin koers is in de afgelopen 24 uur met 3.35% gestegen, maar desondanks wil het (nog) maar niet lukken om opwaarts uit de prijsrange te breken. Gaan we de komende dagen eindelijk een koers boven de $30.000 zien of moeten we rekening houden met een correctie?

De bitcoin koers staat momenteel op 28,415.13USD. Aan de hand van verschillende tijdsbestekken bespreken we drie scenario’s (bullish, neutraal of bearish), zodat jij ongeacht de richting die we opgaan goed voorbereidt bent!

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Sinds het succesvol testen van de 200 MA op 10 maart is de koers in nagenoeg één beweging gestegen tot het belangrijke weerstandsgebied net onder de $30.000. In de afgelopen twee weken zien we de koers hoofdzakelijk zijwaarts bewegen binnen de prijsrange $27.150 - $28.650, terwijl de algehele trend nog altijd opwaarts is.

Bitcoin heeft de afgelopen dagen opnieuw geprobeerd om uit dit bereik (range) naar boven te breken. Als/wanneer dit gebeurt gaan we op zoek naar een beweging omhoog richting het volgende weerstandsgebied net onder de $32.000 (+8%). Dit is voor ons het bullish scenario voor de komende week.

Zolang we handelen in het huidige bereik $27.150 - $28.650 zijn we neutraal. Op dit moment handelen we vlak onder range high $28.650 en vanaf hier kunnen we uitbreken of opnieuw het midden van de range $27.900 gaan opzoeken.

Op het moment dat we neerwaarts uit de prijsrange breken verschuiven we onze focus naar het supportgebied rond $24.500 (-9%) en dit is voor ons het bearish scenario voor de komende week. De lagere tijdsbestekken helpen ons om een inschatting te maken welke van de drie scenario’s (bullish, neutraal of bearish) we aan de hand van nieuwe koersontwikkelingen rekening mee moeten houden.

Bitcoin koers weer boven grens van $28.000

Bitcoin (BTC) 4-uurgrafiek

In de vorige update hebben we besproken alle tijdsbestekken een bullish beeld laten zien, met als enig voorbehoud: ‘we handelen nog steeds in de prijsrange van de afgelopen twee weken’ en dit is vandaag de dag nog altijd het geval.

Aan het begin van de week hadden we te maken met een tijdelijke afwijking onder de prijsrange (paarse box) en tevens de plek waar bitcoin uiteindelijk zijn low gevormd heeft. Een tijdelijke afwijking impliceert vanaf het moment dat we terug weten te keren in de range een verdere stijging richting het midden van de range $27.900 en range high $28.650.

Een nieuwe poging om opwaarts uit de range te breken mislukte en na het vormen van een higher high volgde een higher low rond het midden van de prijsrange. Dit betekent dat zolang we boven het midden van de range blijven ($27.900) de opwaartse trend intact is en een opwaartse uitbraak uit de range een reëel scenario is.

Op het moment dat we onder het midden van de range uitkomen, dus onder de $27.900, wordt de trend bearish doorbroken (lower low in plaats van higher low). In dit geval houden we rekening met een verdere daling richting de onderkant van de prijsrange. Ondanks het feit dat we in dit scenario nog altijd handelen in de prijsrange, is dit wel een eerste teken van zwakte op dit tijdsbestek.

In het geval dat we onder de prijsrange terechtkomen, dus onder de $27.150, focussen we ons op de 200 MA’s en het supportgebied $24.500 hier vlak onder. Wanneer we de 200 MA’s kwijtraken als trendsupport verliezen we tevens ons laatste bullish argument op dit tijdsbestek. De pullback is in dit geval een nieuwe neerwaartse trend geworden.

Bitcoin koers weer boven grens van $28.000

Bitcoin (BTC) 1-uurgrafiek

Zoomen we tot slot nog even kort in op de 1 uurgrafiek. Opvallend is dat de 200 MA’s redelijk samenvloeien met het midden van de prijsrange rond $27.900. Dit is een extra argument die we kunnen gebruiken als een eerste teken van zwakte.

Tenslotte is de kans groot dat het verliezen van de MA’s op dit tijdsbestek ook betekent dat we een lower low gaan vormen in plaats van een higher low, zoals zojuist besproken bij de 4 uurgrafiek. In dit geval verschuiven we onze focus naar de onderkant van de prijsrange $27.150.

Bitcoin koers weer boven grens van $28.000

De Bitcoin Webshop van Nederland & België 

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Originele Bitcoin cadeaus voor jezelf of om weg te geven.

Om je alvast te helpen hebben wij een overzicht van de top 10 ‘bitcoin cadeaus’ voor 2023 gemaakt. Laat je verrassen!

Fear Of Missing Out:
- Bitcoin Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
- Bitcoin Wijn | Heerlijke wijn in prachtige fles met tinnen etiket en bitcoin logo
- Bitcoin Chocolade Duo | Gold & Bronze, van de lekkerste Belgische chocolade
- Bitcoin Sleutelhanger | Eyecather voor jouw sleutelbos
- Bitcoin Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA
- Bitcoin Bieropener | Industrial Gold

Bitcoin koers weer boven grens van $28.000

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties