Beroemde ontwikkelaar deelt sleutel tot succes voor bitcoin

Als je het aan de beroemde pseudonieme ontwikkelaar Uncle Rockstart vraagt, is het voor bitcoin vooral zaak om de gemeenschap (of community) groeiende te houden. “Zolang we meer kwalitatief goede bitcoiners binnenhalen en zij een netwerk creëren, dan zijn dat allemaal individuele nodes. Die steunen elkaar, communiceren en werken samen. Bitcoin zal blijven rijzen”, aldus Rockstar.

Uncle Rockstar

Het geinige aan Rockstart is dat hij een pseudonieme ontwikkelaar is. Niemand (of bijna niemand) weet echt wie er achter zijn masker zit. Dit zijn vaak de echte doorgewinterde bitcoiners. Het enige wat we weten is dat hij een beetje op Vin Diesel (de acteur) lijkt, dat hij goed kan programmeren en dat hij optimistisch is over de toekomst van bitcoin.

Beroemde ontwikkelaar deelt sleutel tot succes voor bitcoin

Uncle Rockstart is nu het hoofd van de bitcoin-afdeling van het betaalplatform Strike. Het bedrijf van Jack Mallers dat vooral aan toepassingen met het Lightning Network werkt.

In gesprek met Cointelegraph tijdens BTC Prague deelt hij wat volgens hem de belangrijkste zaken voor bitcoin zijn op dit moment. “Uiteindelijk gaat het er allemaal om dat we zoveel mogelijk mensen individueel kunnen optillen met bitcoin en ze vervolgens laten bijdragen aan bitcoin. Dat is hoe we de adoptiegraad verhogen”, aldus Rockstar.

Iedereen kan een rol spelen

Het gave aan bitcoin is volgens Rockstar ook dat iedereen een rol kan spelen in het ecosysteem. Zelfs als je niet kan programmeren kun je andere mensen vertellen over bijvoorbeeld de economische kant van bitcoin, die misschien nog wel belangrijker is dan het technische verhaal.

Hoewel de economische kant natuurlijk niet kan bestaan zonder het technische verhaal. Wat dat betreft is het een beetje een kip-ei-discussie.

Over de koers heeft Rockstar zoveel te melden, maar dat is gezien zijn positie binnen het ecosysteem geen verrassing. De meeste ontwikkelaars zijn geen types die zich op dagelijkse basis heel erg met de bitcoin koers bezighouden. Rockstar is daar geen uitzondering op.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....