Grootste menselijke bitcoin logo in Argentinië

De bitcoin community in Argentinië doet van zich spreken. Ze hebben 's werelds grootste menselijke bitcoinlogo gecreëerd. In Buones Aires zijn honderden mensen bij elkaar gekomen om het logo te vormen, als eerbetuiging aan bitcoin en het tienjarig bestaan van de ONG Bitcoin Argentina, een ngo die zich hard maakt voor bitcoineducatie in het Zuid-Amerikaanse land.

Ruim vijfhonderd mensen hadden zich verzameld op het Argentijnse Polo Field om het grootste bitcoinsymbool ter wereld te vormen van 40 meter groot. De initiatiefnemers willen hiermee de aandacht vestigen op monetaire vrijheid, privacy en andere waarden van de bitcoin wereld. De deelnemers konden ook een Kahoot-quiz spelen, waarbij de winnaars 212.121 satoshi ontvingen.

Ook is bitcoin gepresenteerd als een alternatief voor fiat geld. Argentinië gaat gebukt onder zeer forse inflatie van de peso, de nationale munt. Daardoor neemt de interesse in alternatieve valuta zoals goud en bitcoin toe.

Het evenement had als doel de voordelen van Bitcoin als alternatieve valuta voor Argentijnse burgers te benadrukken, met name in het licht van de tekortkomingen van traditionele monetaire modellen. Volgens de voormalige politicus en pleitbezorger voor bitcoin Carlos Maslatón is bitcoin niet afhankelijk van toestemming of erkenning door de staat, waardoor het een toegankelijke en innovatieve valuta is en waarde kan hebben.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...