Besluit over bitcoin fonds van ARK uitgesteld tot 2023

De Securities and Exchange Commission (SEC) van de Verenigde Staten heeft haar termijn verlengd om en besluit te nemen over een bitcoin exchange traded fonds (ETF).

Bitcoin ETF

Het gaat deze keer om een aanvraag van ARK 21Shares. Het plan was dat dit bitcoinfonds zou worden genoteerd aan de Chicago Board Options Exchange BZX Exchange.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Echter: de toezichthouder van de effectenmarkt moet dan wel eerst goedkeuring geven over het plan. En vooralsnog heeft de SEC alle aanvragen steevast afgewezen of terug naar de tekentafel gestuurd. Zo ook nu weer.

Ark Invest en 21Shares zullen tot 2023 moeten wachten op een relaas. Op 13 mei dienden ze een verzoek in voor een spotmarkt bitcoin ETF. Twee keer stelde de SEC haar besluit uit. In juli vroegen ze om meer tijd en in augustus om commentaar.

Nu moeten de fondsmanagers nog meer geduld hebben: tot begin 2023, zo valt te lezen in het document:

“De Commissie vindt dat het passend is om een ​​langere periode aan te wijzen waarbinnen een bevel kan worden uitgevaardigd waarin de voorgestelde regelwijziging wordt goed- of afgekeurd, zodat zij voldoende tijd heeft om de voorgestelde regelwijziging en de daarin aan de orde gestelde kwesties te overwegen.”

Dat schrijft assistent-secretaris Sherry Haywood, terwijl ze vervolgt:

“Dienovereenkomstig wijst de Commissie […] 27 januari 2023 aan als de datum waarop de Commissie de voorgestelde regelwijziging zal goedkeuren of afkeuren.”

Futures versus spot

Ark en 21Shares deden in 2021 ook al een poging om een spotmarkt bitcoin ETF te noteren aan de Cboe BZX Exchange.

Momenteel zijn er alleen op futures gebaseerde bitcoin ETF’s op de Amerikaanse markt. ProShares is blikvanger, gevolgd door onder ander Valkyrieen Teucrium.

Veel bedrijven laten het er niet bij zitten. Met Grayscale, VanEck en WisdomTree zijn er nog een aantal kandidaten in de race voor de eerste spotmarkt ETF.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, of volg het nieuws via de mobiele Android Nieuws app of iOS Nieuws app, blijf op de hoogte en mis niets!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsETF