Veel bijval voor Grayscale, Coinbase betuigt steun voor bitcoin ETF

421 totale weergaven

De steun voor de rechtszaak van Grayscale tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) stapelt zich op.

Bitcoin ETF

De vermogensbeheerder wil in de rechtbank zijn gelijk krijgen wat betreft de eerste Amerikaanse spot bitcoin ETF. Grote namen scharen zich nu achter het bedrijf dat momenteel het GBTC-trustfonds aanbiedt. Zo ook de cryptobeurs Coinbase, zo is te lezen op Twitter.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De exchange heeft een zogenoemde amicus brief ingediend. Daarmee betuigen ze hun steun aan Grayscale Investments. Deze term slaat op een instantie of persoon die geen partij is in een zaak, maar hun mening of advies aan een rechtbank uitbrengt.

In zijn strijd tegen de beurswaakhond kreeg Grayscale in de afgelopen dagen ook al steun van enkele andere organisaties. Onder andere de Blockchain Association, de Chamber of Digital Commerce, de Chamber of Progress en Coin Center schaarden zich achter Grayscale.

De groepen benadrukken dat er onder particulieren een sterke vraag is naar blootstelling aan bitcoin. Daarom is het volgens hen essentieel dat er een veilige en transparante optie wordt aangeboden.

'Dubbele standaard'

In hun gerechtelijke dossier voerden de groepen verder aan dat de SEC een dubbele standaard toepast. Daarbij vinden ze dat de SEC functies negeert waar cryptobeurzen hard aan hebben gewerkt.

Een van de argumenten is marktmanipulatie. Volgens het viertal weigert de SEC de "robuuste fraudebestrijding en anti-manipulatie"-features van de beurzen te erkennen.

Volgens hen is het inconsistent om categorisch de aanvragen af te wijzen. Met de dubbele standaard verwijzen ze ook naar de op futures gebaseerde bitcoin ETF's die al bijna een jaar op de markt zijn.

Naar verluidt heeft de SEC meer dan 11.000 brieven ontvangen waarin de steun aan Grayscale wordt geuit.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsETF