Nieuw bitcoinfonds ziet problemen door marktmanipulatie

Will Peck, directeur over digitale activa bij WisdomTree, heeft goede hoop voor een bitcoin spotmarkt ETF. “Uiteindelijk zal die er komen”, aldus de Amerikaan. Maar daarvoor moet nog wel een belangrijke horde worden genomen.

Bitcoin ETF

WisdomTree is een aanbieder van beursgenoteerde fondsen. Ze willen heel graag een bitcoin spotmarkt ETF aanbieden. De SEC geeft echter nog altijd nul op rekest op alle aanvragen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Volgens Peck is de grootste uitdaging nu om marktmanipulatie tegen te gaan. Dit is de claim van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission die volgens Peck het lastigst te weerleggen is.

Hij vervolgt dat WisdomTree niet hetzelfde gaat doen Grayscale. Laatstgenoemde onderneemt juridische stappen tegen de SEC voor het weigeren van haar bitcoin ETF.

‘Samenwerken’

Volgens Peck is zijn bedrijf WisdomTree van plan om “productiever met de SEC om te gaan” zonder een rechtszaak. Hij wil juist de aangekaarte problemen aanpakken, wat overigens wel flink wat tijd kan kosten.

“We kijken hier allemaal naar en zien wat er gaat gebeuren. Het argument van marktmanipulatie die de SEC opgeeft is echt. (…) Er zijn in het verleden ook veel vragen ontstaan omtrent van custody en de kwaliteit van gekwalificeerde custodians of banken.”

“Ik denk dat alles rond marktmanipulatie de moeilijkste noot is om te kraken, en waar de grootste vertraging optreedt.”

Daarom zet WisdomTree in op samenwerking, in plaats dat het de strijd aan gaat. Het bedrijf heeft al verschillende crypto-ETF’s in Europa op de markt gezet. Er loopt nog één aanvraag bij de SEC voor een bitcoin ETF.

In het verleden, in december 2021, is er al een aanvraag van WisdomTree door de SEC afgewezen. Als reactie daarop wijzigde ze een aantal aspecten, zoals het aanstellen van een Amerikaanse bank als custodian.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan ook eens langs in onze Telegram chat, en download daarnaast vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsETF