Bijna geen bitcoin meer in beweging, einde bearmarkt in zicht?

Het percentage van alle bitcoin die in de afgelopen zes maanden van wallet zijn gewisseld beweegt richting een all-time low. De laatste zes maanden is slechts 18,12 procent van alle bitcoin die in omloop zijn van wallet gewisseld, wat op dit moment ongeveer 3,485 miljoen bitcoin vertegenwoordigt.

Einde van de bearmarkt?

Als we de analisten van Glassnode mogen geloven, dan zien we dit soort percentages vaak pas richting het einde van een bearmarkt. De meeste mensen die wilden verkopen hebben dat inmiddels wel gedaan en de bitcoin in kwestie zijn grotendeels overgenomen door mensen die vertrouwen in de lange termijn waarde van bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Je moet niet vergeten dat tegenover iedere verkoop ook een koper staat. Mensen die tegen de huidige koersen kopen, doen dat niet om straks in paniek weer te verkopen als bitcoin nog een diepere bodem neerzet. Natuurlijk zullen er een paar tussenzitten die dat wel doen, maar het gros zal de bitcoin die ze nu aanschaffen met een idee kopen.

Als we de analyse van Glassnode mogen geloven, dan zitten we nu dus op of rond de bodem. Wat overigens niet wil zeggen dat we vanaf nu meteen aan een opmars beginnen, het kan prima zijn dat we nog lange tijd rond de bodem blijven zwerven.

Volatiliteit op komst

De analisten van Glassnode hebben verder het idee dat het niet lang meer kan duren voordat we een periode van extreme volatiliteit ingaan. De volatiliteit is lange tijd onderdrukt en de koers is relatief stabiel gebleven rond de 19.000 dollar, maar daar komt volgens Glassnode snel een einde aan.

"Er gloort waarschijnlijk volatiliteit aan de horizon, de bitcoin koers staat nooit heel lang stil", zo valt te lezen in het nieuwe rapport van Glassnode.

Bijna geen bitcoin meer in beweging, einde bearmarkt in zicht?

Het is bijna bijzonder om te zien hoe lang bitcoin al in deze koersrange beweegt. Dat is inderdaad iets wat in de koersgeschiedenis van bitcoin nog niet veel is voorgekomen. De huidige koersactie is wat dat betreft exemplarisch voor de onzekerheid die momenteel in de markten heerst, met name op macro-economisch niveau.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....