Goedemorgen Bitcoin: Glassnode constateert “significante accumulatie” door whales

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Glassnode constateert "significante accumulatie" bitcoin whales, einde bearmarkt?

In het wekelijkse on-chain analyserapport van Glassnode schrijft het bedrijf dat bitcoin zich de laatste weken "opmerkelijk" stabiel heeft weten te houden. Daarmee doelt het met name op stabiliteit ten opzichte van traditionele financiële assets als de Nasdaq 100 en de S&P 500, die stevige dalingen achter de rug hebben.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In het rapport vergelijkt Glassnode onder andere de huidige marktomstandigheden met vorige bearmarkten, om vervolgens te concluderen dat vrijwel alles erop wijst dat we richting een bodem gaan. Zowel de on-chain indicatoren, de marktstructuur als het gedrag van investeerders lijkt zich in deze richting te bewegen.

Bitcoin zakt kort onder $19.000, moeten we omlaag kijken?

Bitcoin is eerder vandaag even kort onder de $19.000 gedaald. Er volgde wel direct een 'rebound' tot boven deze psychologische grens. Wat zeggen de analisten over de huidige situatie in de markt?

Beginnend bij analyse van het orderboek van Binance. Dit liet een interessant gegeven zien. On-chain analist Material Indicators had het al over een volatiel prijsgedrag, dat in lijn zou zijn "een toename van het bidding volume en activiteit van whales".

In onderstaande grafiek zie je de 'voetafdruk' van de whales in het BTC/USD-orderboek op Binance. Rond de prijs van $19.000 en $19.200 is er de laatste uren veel activiteit te zien.

Dit is goed terug te zien in de aanwezigheid van de witte en gele blokjes omtrent de prijs (de blauwe lijn).

Goedemorgen Bitcoin: Google gaat cryptovaluta accepteren

Google accepteert bitcoin voor cloudproducten

Google gaat per 2023 bitcoin accepteren als betaalmiddel. Je kunt clouddiensten zoals Google One nu afrekenen met btc of andere cryptocurrency's. Voor het verwerken van deze transacties gaan ze samenwerken met Coinbase.

Andersom gaat de cryptobeurs de cloudinfrastructuur van Google gebruiken, zo meldt nieuwszender CNBC. De deal tussen beide Silicon Valley bedrijven is aangekondigd tijdens de Cloud Next conferentie van Google. Naar eigen zeggen is de cloudbusiness van Google nu goed voor 9% van de omzet, een groeier binnen het Alphabet concern.

Coinbase kan de clouddiensten goed gebruiken om alle transacties op zijn handelsplatform in goede banen te leiden. Daarvoor gebruiken ze nu Amazon Web Services, maar data-gerelateerde applicaties worden naar Google verhuisd.