Binance Australia verliest licentie en stopt met crypto-derivaten

Binance Australia stopt met derivatenhandel. De dochteronderneming van hoofdplatform Binance is haar licentie kwijt in Australië.

Het nieuws komt naar buiten na een beslissing van de Australische Securities and Investments Commission (ASIC). Volgens een persbericht van donderdag heeft de ASIC de licentie ingetrokken omdat Binance Australia niet voldeed aan de vereisten voor het aanbieden van derivatenproducten aan Australische klanten.

Binance Australia had een licentie gekregen om derivaten te verhandelen op basis van cryptovaluta’s, zoals futures, opties en swaps. Deze producten stellen handelaren in staat om te speculeren op de prijsbewegingen van crypto, zonder ze daadwerkelijk te bezitten.

De ASIC zei dat Binance Australia deze producten niet op een eerlijke en transparante manier had aangeboden en dat het bedrijf niet over voldoende systemen en controles beschikte om de risico’s te beheersen.

De intrekking van de licentie betekent dat Binance Australia moet stoppen met het aanbieden van derivaten aan Australische klanten en dat het alle bestaande posities moet afwikkelen. Het bedrijf moet ook alle relevante informatie verstrekken aan de ASIC en samenwerken met eventuele onderzoeken. Binance Australia zei dat het teleurgesteld was door de beslissing en dat het zich zou inzetten om te voldoen aan de regelgeving en de belangen van zijn klanten te beschermen.

De ASIC is een van de vele toezichthouders die de druk op Binance hebben opgevoerd in de afgelopen maanden. De cryptobeurs wordt geconfronteerd met juridische uitdagingen en beperkingen in verschillende landen, waaronder het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Japan, Singapore en de Verenigde Staten. Binance heeft gezegd dat het bereid is om samen te werken met de autoriteiten en dat het zijn compliance-inspanningen heeft opgevoerd.

Lees meer over:
AustraliëBinance

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...