Binance krijgt nieuwe aanklacht te verwerken: deze keer gaat het om $1 miljard

Binance is de grootste crypto exchange ter wereld, maar dat betekent niet dat het bedrijf geen problemen heeft met rechtszaken. Er is een zaak aangspannen door drie Amerikanen van maar liefst $1 miljard. Deze zogenoemde class action lawsuit stelt dat er ‘miljoenen’ mensen zijn die recht hebben op compensatie.

De aanklacht, die is ingediend in Florida, eist een schadevergoeding van 1 miljard dollar namens een groep investeerders die geld hebben verloren door te investeren in tokens die werden aangeprezen door Binance en verschillende influencers. Het gaat om tokens zoals Shiba Inu (SHIB), Dogelon Mars (ELON) en Safemoon (SAFEMOON), die volgens de eisers geen intrinsieke waarde hebben en alleen zijn gecreëerd om de markt te manipuleren.

Namen als NBA-ster Jimmy Butler en YouTubers Graham Stephan en Ben Armstrong (BitBoyCrypto) komen voorbij in de aanklacht. Zij zouden de effectenwetgeving hebben geschonden door de tokens te presenteren als legitieme investeringen zonder de nodige registraties en duidelijkheid. De aanklagers beschuldigen Binance en de influencers ook van fraude, nalatigheid en onrechtmatige verrijking.

Dit is niet de eerste keer dat Binance in de problemen komt met de SEC. Eerder deze maand werd Binance ook aangeklaagd door de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) voor het aanbieden van derivatenhandel aan Amerikaanse klanten zonder de juiste licentie. Bovendien heeft Binance zijn banden met China verhuld, volgens een rapport van de Financial Times.

Binance heeft nog niet officieel gereageerd op de aanklacht, maar heeft eerder ontkend dat het actief is in China of dat het ongeregistreerde effecten aanbiedt. Het bedrijf heeft ook gezegd dat het samenwerkt met de regelgevers om te voldoen aan de lokale wetten.

Lees meer over:
BinanceBitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...