Rechtszaak en einde 0% handelscommissie spelen Binance parten

Het marktaandeel van Binance is wereldwijd gedaald naar 54%, het laagste punt sinds november 2022. Opvallend: in Amerika levert Coinbase ook in, terwijl het aandeel van Binance US juist stijgt.

Binance is qua handelsvolume nog steeds de grootste cryptobeurs ter wereld, maar het marktaandeel is drastisch gedaald sinds de aanklacht van de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) wegens een groot aantal overtredingen die overigens nog bewezen moeten worden.

Het marktaandeel ten opzichte van andere cryptobeurzen is gezakt van 70% twee weken geleden naar 54%, volgens gegevens van onderzoeksplatform Kaiko. Dat is het laagste aandeel sinds 5 november, aldus onderzoeksbureau Kaiko.

Rechtszaak en einde 0% handelscommissie spelen Binance parten

Binance ziet ook het laagste bitcoin (BTC) handelsvolume sinds juli 2022 op 27 maart nadat het zijn 0% commissie voor 13 bitcoin-spothandelsparen heeft stopgezet. Dat handelaren nu ineens moeten betalen, jaagt ze deels weg naar de concurrentie. “Het overtollige volume van Binance verdween grotendeels met het einde van de handel zonder kosten, wat tot uiting kwam in een gelijkmatige spreiding van het marktaandeel over de resterende beurzen”, aldus het Kaiko-rapport.

In haar thuisland zag cryptobeurs Coinbase in het eerste kwartaal zijn marktaandeel dalen. Coinbase ging van een wekelijks gemiddelde van 60% naar 49%, terwijl het aandeel van Binance.US steeg van 8% naar 24%.

Rechtszaak en einde 0% handelscommissie spelen Binance parten

Uit aanvullend onderzoek van Arcane Research zou blijken dat Binance eind 2022 goed was voor 92% van al het bitcoin spotvolume.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...