Binance Australië onder leiding van blockchainexpert

Binance blijft haar wereldwijde team versterken. Blockchain veteraan Leigh Travers is aangesteld als de nieuwe chief executive officer van Binance Australië.

Binance Australië krijgt nieuwe CEO

Travers gaf eerder leiding aan blockchainbedrijf en betaalprovider DigitalX. Dat was 's werelds eerste bedrijf uit de blockchainwereld die naar de beurs ging.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ze maakten dat mogelijk door Macro Energy aan de Australische beurs in te lijven.

Net zoals in andere landen is compliance één van de top prioriteiten voor de dochtermaatschappij Down Under.

Travers zegt zich te gaan inzetten om de relaties met de toezichthouders en andere wetgevende instanties naar een hoger niveau te tillen.

Binance is sinds juli 2020 actief in het land en de entiteit is gereguleerd via InvestbyBit. Dat is een lokale cryptobeurs dat onder toezicht van het Australian Transaction Reports and Analysis Center (AUSTRAC) valt.

Ze zien erop toe dat er bijvoorbeeld niet witgewassen wordt.

Wisselingen

Binance is druk doende met een complete vernieuwing van haar managementteam. Onder meer in de VS en Singapore is er noodgedwongen een nieuwe CEO aangesteld.

Ook zijn wereldwijd strengere regels ingevoerd op het gebied van klantenidentificatie.

In Nederland valt Binance nog buiten toezicht van de Nederlandsche Bank.

Naar eigen zeggen wil men zo snel mogelijk geregistreerd zijn. Dat is ook de reden dat transacties via iDEAL of SEPA tijdelijk opgeschort zijn.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
AustraliëBinance

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...