Binance verplicht identificatie voor alle gebruikers

Alle gebruikers van cryptobeurs Binance moeten zichzelf identificeren voordat ze mogen handelen op het platform. Dat meldt de organisatie in een blogpost.

Binance verplicht KYC voor álle gebruikers

In de praktijk betekent dit dat je bijvoorbeeld je ID-kaart of paspoort moet laten zien. Ook moet je een selfie maken om te bevestigen dat je bent wie je zegt dat je bent.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Nieuwe gebruikers moeten meteen aan laten zien we ze zijn voordat Binance hun diensten aanbiedt. Ook bestaande klanten moeten er aan geloven.

Als je niet de juiste stappen hebt doorlopen kun je alleen nog bitcoin opnemen. Je kunt wel nog je posities sluiten of annuleren, maar bijvoorbeeld geen bitcoin kopen.

Volgens de beurs wordt dit langzaam uitgerold om alles soepel te laten verlopen. Wanneer je het verificatieproces met succes verloopt kun je weer aan de slag.

Binance

Binance wordt wereldwijd onder druk gezet om te voldoen aan regelgeving. De regels en richtlijnen verschillen per land, maar veel landen hebben een registratiebeleid rondom bedrijven in de industrie.

Daar hoort in de ogen van toezichthouders en politici vaak ook een (strenge) vorm van identificatie bij. Zo kunnen geldstromen in kaart worden gebracht en waar nodig kan er worden ingegrepen.

Belastingdiensten maar ook geheime diensten en de politie wille desgevraagd klantinformatie kunnen krijgen van beurzen en brokers.

Binance voelt de druk en lijkt nu een ommezwaai te maken. Waar je eerst gemakkelijk zonder identificatie aan de slag kon, gaan de deuren voor nieuwe gebruikers nu pas open als de eerste stappen rondom het bevestigen van hun identiteit zijn genomen.

Bestaande gebruikers hebben nog even de tijd, maar ook voor de anonieme handelaar op Binance lijken de poorten langzaam aan te sluiten.

Lees meer over:
Binance

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...