‘92% van institutionele beleggers bewaart Bitcoin (BTC) op beurzen’, aldus Binance

Institutionele investeerders gebruiken voornamelijk cryptobeurzen om hun bitcoin (BTC) en andere cryptomunten op te slaan. Binance ondervraagde 76 investeerders naar hun handelsgewoontes.

Neem de uitslagen met een korreltje zout, Binance is er bij gebaat om het opslaan van BTC bij hun veilig te laten lijken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Onderzoek

Aan de hand van een enquête wil Binance de markt beter in kaart brengen. Tijdens de tweede editie van het Institutional Market Insights research gaf 92% van de deelnemers aan hun BTC en tokens bij een beurs te stallen.

Het is een klein onderzoek, maar het is een leuke indicatie over hoe men naar het opslaan van bitcoin kijkt. Het lijkt erop dat men Binance en andere beurzen toch goed genoeg vertrouwt. Er staat zo’n 1.2 miljoen BTC bij de acht grootste beurzen.

Ondanks de gevaren lijkt het merendeel van de traditionele beleggers toch de makkelijke weg te kiezen. Het is echter wel oppassen geblazen. Veel cryptobeurzen worden of werden op een bepaald moment tijdens hun bestaan gehackt.

Hacks

Deze maand was onder andere de beurs Gatehub de dupe. Gegevens zoals wachtwoorden en emails werden gelekt. 1,4 miljoen klanten werden het slachtoffer. Eerder dit jaar werden er ook 7.000 BTC van Binance gestolen.

Het netwerk van bitcoin is daarin onvergefelijk: is je geld gestolen? Dan heb je pech gehad.

Alternatieven zoals hardware wallets of andere cold wallets, waarmee je jouw bitcoin in eigen beheer opslaat, zijn veel minder populair.

Proof of Keys

Proof of Keys is een soort van feestdag binnen de bitcoin community. De dag is in het leven geroepen door Trace Mayer. De oproep op 3 januari luidt als volgt: haal jouw BTC af en laat zien dat je je bitcoin echt bezit.

Het is een dag om bewustzijn te creëren over het managen van je eigen private keys. Tegelijkertijd is het ook een dag waarop de beurzen worden getest: zij moeten namelijk altijd in staat zijn jouw geld terug te storten als je daar om vraagt.

Binance

Binance kende een roerige week. Het kantoor in Shanghai zou zijn binnengevallen door de politie. Dit nieuws werd gebracht door het nieuwsplatform The Block Crypto. Binance zegt echter dat deze informatie niet klopt. En daarom stappen ze naar de rechter, Binance klaagt The Block aan.

Lees meer over:
BinanceBitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...