Binance blokkeert 281 accounts van bitcoinhandelaren uit Nigeria

Binance heeft 281 accounts van Nigeriaanse traders (tijdelijk) opgeschort. Volgens de cryptobeurs is één derde daarvan gebeurd in opdracht van de lokale wetshandhaving.

Binance houdt zich aan de regels

Afgelopen zaterdag deelde CEO Changpeng Zhao in een blogpost dat het de prioriteit is van zijn bedrijf om gebruikers een veilig platform aan te bieden. Maar ook benadrukt CZ dat ze maatregelen nemen tegen witwassers die via Binance proberen sporen te wissen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Vorige week begonnen (nietsvermoedende) gebruikers op Twitter te klagen over problemen. Hierdoor voelde de topman zich genoodzaakt om met een reactie te komen.

In totaal heeft de beurs 281 persoonlijke accounts gesloten. 38% van deze accounts zijn gesloten in opdracht van de lokale wetgevers.

Initieel waren er nog 79 andere accounts die te maken kregen met beperkingen, maar dit is inmiddels teruggedraaid. Naar verwachting worden alle andere lopende zaken de komende twee weken afgehandeld.

Beklag

Het is niet helemaal duidelijk wat de redenen zijn voor deze maatregelen, behalve het witwassen van geld voor een specifiek aantal accounts.

In februari vorig jaar stopte Binance om stortingen met de Nigeriaanse naira te accepteren. Dit leek een reactie op een notitie van de centrale bank van het land. Ook riep de Central Bank of Nigeria (CBN) er vorig jaar toe op om per direct de bankrekeningen van een aantal bitcoinhandelaren te sluiten.

Cryptovaluta zijn erg populair in het land van 190 miljoen inwoners. Enerzijds om 'monetaire controles' te omzeilen, maar ook als tool voor mensen zonder bankrekening. Daardoor maken peer-to-peer transacties een groot deel uit van de handel in cryptocurrency's.

Het is direct een waarschuwing voor iedereen die zijn bitcoin bij een exchange heeft staan: not your keys, not your coins.

Wil je meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat en download onze Android Bitcoin Nieuws app.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsNigeria