Centrale bank zorgt voor bankblokkades in Nigeria voor bitcoinhandelaren

De centrale bank van Nigeria dwingt banken om bankrekeningen van bitcoin handelaren te sluiten. Volgens Peoples Gazette gaat het om een rekening van een bedrijf (TVS Hallmark) en twee mannen genaamd Nwaorgu Kingsley Chibuzor and Nnamdi Francis Okereke.

De Central Bank of Nigeria (CBN) vraagt om directe sluiting van alle bankrekeningen van eerder genoemde partijen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Sinds februari van dit jaar heeft de Nigeriaanse centrale bank een verbod opgelegd op het faciliteren van de handel in bitcoin en tokens. Commerciële banken moetn hierop handhaven en in de praktijk betekent het dat je bankrekening gesloten moet worden als je hiermee bezig bent in het land.

Naar verluidt kregen eerder verschillende fintechbedrijven in het land hier ook mee te maken. Het zou hier gaan om bedrijven die zonder de juiste papieren diensten aanbieden.

CBN geeft aan dat bitcoin niet compleet verboden is in het land, maar de organisatie wil duidelijk niet dat financiële dienstverleners in het land inzetten op cryptocurrency. Dat geven ze zelf aan in hun communicatie,

Sinds het verbod is de peer-to-peer handel in bitcoin in Nigeria door het dak geschoten. Het land heeft inmiddels meer dan 200 miljoen (!) inwoners, een klein deel daarvan heeft de weg naar bitcoin al gevonden. Buiten de nationale bedrijven zijn er ook tal van toegangswegen die via het internet alsnog te bereiken zijn.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsNigeria

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...