Handel op P2P-beurzen Nigeria in de lift, 27% groei sinds verbod

Handel op P2P-beurzen Nigeria in de lift, 27% groei sinds verbod

Drie maanden nadat de soap rondom het verbod van Bitcoin Nigeria haar hoogtepunt behaalde, is de interesse in de cryptomunt alleen maar toegenomen. Volgens een analyseplatform steeg het handelsvolume met 27%!

Handel Bitcoin Nigeria

Het is alweer een kwartaal geleden dat de centrale bank van Nigeria de lokale financiële instellingen verbood om zich met crypto gerelateerde zaken bezig te houden. Hoewel dit verbod veel haken en ogen had, en ook veel stof deed opwaaien, is er absoluut geen terughoudendheid te zien bij de staatsburgers.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De handel op peer-to-peer (P2P) beurzen beleeft hoogtijdagen. Volgens het analyseplatform UsefulTulips is de handel in P2P-handel in bitcoin in Nigeria met 27% gestegen sinds beperkingen werden ingevoerd door de centrale bank (CBN).

Handel op P2P-beurzen Nigeria in de lift, 27% groei sinds verbod

De peer-to-peer platformen hebben geen last van de twijfels omtrent de regelgeving. Nigeria is de grootste markt van Paxful en de grootste P2P-markt in Afrika.

Terwijl P2P-handel in Ghana en Kenia ook toeneemt, werd in Nigeria in de afgelopen 90 dagen bijna $103 miljoen verhandeld op Paxful en LocalBitcoins. Het is een stijging van $80,6 miljoen ten opzichte van drie maanden eerder.

Het land zit met de naira in een benarde positie. De lokale valuta is instabiel en in totaal zit 10% van de bevolking (zo'n 20 miljoen inwoners) onder de armoedegrens, volgens de Wereldbank.

De situatie in Nigeria

Hoe zat het ook alweer? Begin dit jaar maakte de Centrale Bank van Nigeria bekend dat banken geen rekeningen meer mogen verstrekken aan bitcoin bedrijven. Het verbod volgde op een heel aantal waarschuwingen.

De druk op de CNB nam toe en zelfs de beurswaakhond van het Afrikaanse land uit kritiek op de actie: 'De wereld gaat vooruit, en wij staan stil'. Ook de regering van het land liet zich een week later (per ongeluk) positief uit over de cryptomunt. In de plenaire vergadering over de blokkades van de centrale bank vertelde senator Sani Musa dat "Bitcoin de eigen valuta nutteloos en waardeloos maakt."

Eind maart kwam er na al deze uitspraken en meningen meer duidelijkheid. Centrale bankier Godwin Emefiele, nuanceerde eerdere uitlatingen door aan te geven dat het niet verboden is om in bitcoin of andere cryptocurrency's te handelen, deze te bezitten of te versturen. Hoe het zit met bankrekeningen voor bedrijven, is bij de redactie niet bekend.

Turkije en India

In Turkije en India is een soortgelijke trend gaande. Waar de Turkse regering besloot dat bitcoin niet meer mag worden gebruikt als betaalmiddel, wil ook India strengere regels. Later krabbelde de minister van Financiën ook terug en hij beloofde een positiever beleid.

Intussen schoot de populariteit van bitcoin in Turkije omhoog. De zoekresultaten op Google gingen door het dak. Waar bitcoin niet meer als betaalmiddel is toegestaan, geldt dat voor bitcoin als spaarmiddel niet. Bezit is nog steeds toegestaan, en waar de lira bol staat van inflatie, is bitcoin geen slecht alternatief (gebleken).

Wil je meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat en download onze Android Bitcoin Nieuws app.

Lees meer over:
Bitcoin Nigeria

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties