Binance breidt compliance-team uit met tweetal van Amerikaanse belastingdienst

968 totale weergaven

Binance heeft twee nieuwe directeurs aangetrokken die zich gaan bezig houden met de complaince-zaken van de cryptobeurs. De eerste naam is Tigran Gambaryan en hij wordt verantwoordelijk voor global intelligence, terwijl Matthew Price de senior director of investigations wordt.

Uitbreiding team Binance

Met dit tweetal voegt Binance twee ervaren onderzoekers toe aan het compliance- en securityteam. Binance moet extra hard haar best doen om binnen de lijntjes te kleuren, nadat het in de hele wereld tegen de grenzen van het ongereguleerde circuit aanloopt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het aantrekken van de twee directeurs volgt op het maandenlange kritische getouwtrek tussen regelgevers over de hele wereld en het ‘decentrale’ Binance.

Onder andere in de Verenigde Staten, Japan, Thailand, Maleisië en het Verenigd Koninkrijk lag de beurs onder vuur.

CEO Changpeng Zhao werd daardoor genoodzaakt om met zijn bedrijf meer verantwoordelijkheid te nemen, nu de cryptomarkt groter en complexer wordt.

Ook wil het bedrijf naar de beurs, en dus zullen ze daarvoor ook meer vriendjes moeten maken in de traditionele wereld.

Tigran Gambaryan en Matthew Price zijn niet zomaar de eerste-de-beste nieuwe werknemers. Het zijn voormalige special agents van de Internal Revenue Service Criminal Investigation (IRS-CI) Cyber ​​Crimes Unit.

Dit is de Amerikaanse belastingdienst, en dan in het bijzonder de tak die zich bezig houdt met onderzoek naar cybercriminaliteit. Beiden begonnen eerder deze maand al met hun nieuwe baan.

Bekende zaken

Ze hebben beide een aantal interessante zaken in hun portfolio bij de IRS-CI.

Zo leidde Gambaryan onderzoeken over de miljarden dollars van Silk Road en de hack op de cryptobeurs Mt. Gox. Zijn zaken hadden betrekking op gebieden als nationale veiligheid, terrorismefinanciering en schendingen van de wet op het bankgeheim (Bank Secrecy Act).

Price leidde een aantal internationale onderzoeken en hielp mee met het oprollen van darknet websites waar men met cryptocurrency’s illegale producten kon aanschaffen. Ook was hij onderdeel van een vervolging van een van de bekendste mixing services genaamd Helix.

Beide hebben dus hun sporen lang en breed verdiend als detective in de wereld van cryptovaluta.

Eerder nam Binance ook al Nils Andersen-Röed aan. Hij is een ex-specialist van Europol en moet het onderzoeksteam van Binance versterken.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
BinanceBitcoin nieuws