Binance neemt voormalig specialist van Europol aan

762 totale weergaven

Cryptobeurs Binance is druk bezig om de compliance afdeling op orde te brengen. De grote handelsplaats ligt wereldwijd onder vuur door verschillende beurswaakhonden.

Mede daarom neem de organisatie Nils Andersen-Röed aan. Hij is een ex-specialist van Europol en moet het onderzoeksteam van Binance versterken. Dat meldt de beurs in een blogpost.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Binance

De analist heeft veel ervaring op het dark web en moet Binance dus helpen met het opsporen van ongewilde klanten op hun platformen. Waar nodig moet hij helpen om politie-eenheden te helpen.

Geldstromen op beurzen worden steeds beter in de gaten gehouden. Dat is niet vaak een vrijwillige keuze van de operators van de platformen, maar heeft te maken met wetten en richtlijnen van verschillende landen. Desgevraagd moet een bedrijf als Binance de juiste informatie kunnen aanleveren over hun klanten aan bijvoorbeeld belastingdiensten of de politie.

In de praktijk is dit opnieuw een stap van de beurs naar manieren om mee te werken met internationale toezichthouders. Binance moest onder druk onder andere verschillende diensten schrappen in Nederland. Tot op heden is het niet meer mogelijk om geld te storten via iDEAL bijvoorbeeld.

Lees meer over:
Binance

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...