Binance stopt met ‘decentraal hoofdkantoor’ na druk van toezichthouders

Cryptobeurs Binance stapt over naar een fysiek hoofdkantoor. Het handelsplatform heeft al jaren nergens een echt hoofdkantoor staan, van die aanpak stappen ze nu af na druk van verschillende toezichthouders. Dat vertelt directeur Changpeng Zhao in gesprek met South China Morning Post.

Binance en regeltjes

Binance staat wereldwijd onder druk. Het platform startte in 2017 en groeide in korte tijd uit tot een invloedrijke speler in de industrie. Dag na dag heeft de cryptobeurs het grootste handelsvolume van cryptocurrency op spotmarkten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Vier jaar geleden is Binance begonnen en al vrij snel werd duidelijk dat ze bij het uitrollen van diensten en platformen niet per se rekening houden met alle
rechtsgebieden in de wereld. De tijden veranderen en Binance moet noodgedwongen snijden in de diensten die ze aanbieden in verschillende landen.

In Nederland kun je bijvoorbeeld niet meer via iDEAL geld storten bij Binance. Daar kiest het handelsplatform niet zelf voor, maar dat heeft te maken met lokale regels. Binance stopt ook met bitcoin derivaten in ons land.

Zhang geeft uitleg over de stap naar fysieke kantoren: ”Toen we vier jaar geleden begonnen, wilden we het gedecentraliseerde model omarmen, dus wilden we overal gedecentraliseerde teams hebben. Maar we hebben wel één gecentraliseerde beurs, wat het grootste deel van ons bedrijf is. Nu zijn we ons gaan realiseren dat we voor de regelgevers gecentraliseerd moeten zijn.”

Kortom: door de druk van buitenaf gaat Binance zich vestigen in verschillende landen.

De directeur geeft aan dat regelgevers raar reageren op het feit dat ze geen officieel hoofdkantoor hebben: ”Regelgevers vragen ons waar ons hoofdkantoor is, en onze antwoord is dan: ‘nou ja, we hebben geen hoofdkantoor.’ Dat gaat niet goed met regelgevers . Ze weten niet hoe ze met ons moeten samenwerken. Soms denken ze zelfs dat we onbetrouwbaar zijn,”

Lees meer over:
BinanceBitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)

    1 comment