Binance CEO ontkent verkopen bitcoin om BNB te boosten

Binance CEO Changpeng Zhao ontkent de aantijgingen dat zijn beursplatform in het geheim bitcoin verkocht om de koers van zijn eigen Binance Coin (BNB) te pompen. Meerdere bitcoin-analisten, waaronder Dylan LeClar en Swan Bitcoin CEO Cory Klippsten, beschuldigden Binance van marktmanipulatie en het kunstmatig opvijzelen van de waarde van BNB.

In een tweet van 13 juni zegt Changpeng Zhao dat Binance nooit enige bitcoin of BNB verkocht hebben en dat ze nog altijd een flinke tas FTX Tokens bezitten.

Lastig te verifiëren

Uiteindelijk zijn dit soort claims lastig te verifiëren. Binance is nu eenmaal een ondoorzichte organisatie en het is niet voor niets dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) ze nu op dertien verschillende punten aanklaagt. Het kan best zijn dat ze hun eigen token pompten om de populariteit van het beursplatform te laten groeien.

De massa loopt altijd achter grote koersstijgingen aan dus wat dat betreft is het de perfecte marketing voor een beursplatform om de eigen token te pompen.

Cory Klippsten lijkt in ieder geval zeker te weten dat Binance geen zuivere koffie is en dat ze hun project op kunstmatige wijze in de lucht houden. Wat hij vooral vreemd vindt is dat het volume in de token stijgt op de momenten dat de koers zijwaarts gaat, iets wat volgens hem duidelijk maakt dat Binance hier aan het sjoemelen is.

FTX 2.0 in de maak?

We kunnen op dit moment nog niet spreken van een FTX 2.0 in het geval van Binance, maar echt goed ziet het er ook niet uit. Voor de industrie is het te hopen dat de ellende bij Binance minder erg is dan analisten als Cory Klippsten en anderen beweren.

In het verleden heeft hij echter vaker gelijk gehad over dit soort zaken en ook met FTX was hij één van de eersten die over de oplichterij van Sam Bankman-Fried begon.

De meest wijze les die we hieruit kunnen halen is dat het belangrijk is om zelf de controle over je bitcoin te houden en je vermogen niet zomaar aan beurzen toe te vertrouwen.

Dat is uiteindelijk ook waarom Satoshi Nakamoto bitcoin heeft bedacht. Bitcoin was een reactie op het gecentraliseerde financiële systeem en is een asset die je in principe buiten beursplatformen en andere gecentraliseerde entiteiten zou moeten bewaren.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....