CZ reageert op berichten dat miljarden dollars uit Binance stromen

434 totale weergaven

Changpeng Zhao, de CEO van Binance, reageert op berichten van databedrijven die claimen dat er miljarden dollars aan crypto's uit Binance zijn gestroomd. Volgens 'CZ' liggen de cijfers veel lager en worden de onchain-data verkeerd geïnterpreteerd.

Het gaat om analyseplatforms zoals Nansen en DeFiLlama die allemaal een toename van kapitaaluitstroom hebben gemeten bij Binance de afgelopen week na het nieuws dat de Securities & Exchange Commission de beurs heeft aangeklaagd wegens tal van financiële misdrijven.

Volgens Nansen is er de afgelopen zeven dagen sprake van een netto kapitaaluitstroom van $2,36 miljard bij Binance, en bij Binance.US gaat het om $123,7 miljoen.

DeFiLlama meldt zelfs een nog groter bedrag van $3,35 miljard aan uitstroom bij Binance, terwijl gegevens van Glassnode laten zien dat het saldo van de beurs in de afgelopen zeven dagen met 5,7% is gedaald, wat neerkomt op ongeveer $1 miljard.

Volgens 'CZ' hoort uitstroom nu eenmaal bij een beurs, het is niet ongewoon dat gebruikers hun crypto's opnemen en inwisselen. Hij meldt op Twitter dat de cijfers vertekend zijn. Bepaalde metrics worden nu geduid als "uitstroom", maar dat is in zijn ogen verkeerd.

CZ beweert dat de uitstroom van het bedrijf in de afgelopen 24 uur op 9 juni ongeveer $ 392 miljoen bedroeg. Er is geen sprake van een run zoals bij de ineenstorting van FTX, waar in één dag 7 miljard dollar is opgenomen.

“Sommigen meten zelfs alleen de uitstroom, niet de instroom. Op een dag met scherpe prijsbewegingen zoals vandaag verplaatsen veel arbitragehandelaren veel geld tussen beurzen, meestal exponentieel meer dan op normale dagen".

Lees meer over:
BinanceBitcoin nieuwsmarkt

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...