Binance noteert cryptomunt Dogecoin, koers DOGE stijgt 32%

Binance heeft cryptomunt Dogecoin (DOGE) genoteerd. Dat maakt de cryptobeurs uit Malta vandaag op – uiteraard – Twitter bekend. Naar aanleiding van het nieuws stijgt de koers van de communitymunt (+32%) op moment van schrijven.

DOGE kan worden gekocht met Bitcoin (BTC), Binance Coin (BNB) en de stablecoins Tether, Paxos en USD Coin. Naar verluidt heeft het communityproject geen listing fee afgetikt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De coin was al te koop bij de meeste reguliere beurzen. In mei dit jaar voegde Coinbase DOGE toe aan haar wallet.

Dogecoin

Dogecoin is een van de meest wonderbaarlijke cryptomunten die er bestaan. Eind 2013 ooit begonnen door oprichter Jackson Palmer (en developer “Shibetoshi Nakamoto”) als geintje om aan te tonen dat beleggers zonder enige kennis investeren in een cryptomunt.

Palmer nam onlangs – zonder verdere uitleg – een pauze op sociale media.

Koers DOGE explodeert

De koers van DOGE stijgt in korte tijd met 32% de afgelopen 24 uur ten opzichte van de dollar. Maar ook ten opzichte van bitcoin is de munt met 24% gestegen, zo meldt Bitcoinwisdom.io.

In de onderstaande grafiek van Coincap.io is de ‘pump’ goed zichtbaar.

Binance noteert cryptomunt Dogecoin, koers DOGE stijgt 32%

Bron: Binance

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...