Dogecoin (DOGE) komt naar Coinbase Wallet app

Coinbase komt met Dogecoin (DOGE) ondersteuning in hun Coinbase Wallet app. Dat laat de Amerikaanse cryptobeurs weten via een blogpost. Daarmee is het de zoveelste altcoin die wordt ondersteund door Coinbase.

Een update voor de app op iOS en Android-gebruikers maakt DOGE beschikbaar. De release staat gepland in de loop van volgende week.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dogecoin in de Coinbas

De beurs zegt in hun blogpost: ‘Onze missie met Coinbase Wallet is de marktleider te zijn op het gebied van crypto wallets’. En in dat plan hoort de grootste memecoin ooit: Dogecoin. DOGE is gemaakt door ontwikkelaar Jackson Palmer als grapje.

Inmiddels heeft de cryptocurrency een speciaal plekje in het hart van een heleboel cryptofanaten veroverd. Met de bedenker zelf gaat het iets minder goed, hij heeft een pauze ingelast en is niet meer te vinden op social media.

Dogecoin (DOGE) ondersteuning

Je kunt vanaf volgende week dus je DOGE opslaan met behulp van de Coinbase Wallet app, maar er is meer mogelijk. Coinbase laat weten ook het testnet van de cryptocurrency te ondersteunen. Daarmee wil het ontwikkelaars en andere geïnteresseerden helpen.

Voorlopig is er nog geen spraken van ondersteuning van DOGE op bijvoorbeeld Coinbase Pro of Coinbase.com zelf.

Coinbase Wallet app

De app slaat jouw private keys versleuteld op op je telefoon. Met de app kun je relatief veilig je cryptocurrency’s opslaan. De applicatie ondersteunt al redelijk wat cryptovaluta:

Naast specifieke crypto’s ondersteunt de wallet ook ERC20-tokens en zelfs ERC721-tokens. Die laatste zijn collectiebles uitgegeven op Ethereum. En er zullen er vast nog veel meer volgen. Coinbase wil alles ondersteunen, zo lijkt het.

De grootste Amerikaanse cryptobeurs staat er nog altijd goed op. Superster Serena Williams investeert ook in het bedrijf. Het bedrijf lijkt zich op steeds meer facetten in de cryptospace te willen focussen. En met een omzet van $520 miljoen heb je ook wel wat te besteden om in veel aspecten een grote speler te worden.

Lees meer over:
CoinbaseDOGEDogecoin

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)