Binance gaat Dusk Network (DUSK) noteren als eerste Nederlandse partij

Binance gaat Dusk Network (DUSK) vandaag noteren aan haar cryptobeurs. De handel van de cryptomunt start om 12.00 uur Nederlandse tijd. De coin is onder meer te koop met bitcoin (BTC), Binance Coin (BNB) en enkele stablecoins (USDT, USDC en PAX).

De koers van DUSK is inmiddels met 123% gestegen op andere beurzen zoals Ethfinex.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Binance en Dusk Network

Het is het eerste Nederlandse blockchainproject dat aan de grootste altcoinbeurs uit de industrie wordt genoteerd. Net zoals bitcoin en ethereum is Dusk een protocollaag. Het is een zero knowledge protocol, waarmee het mogelijk is om transacties op de blockchain af te schermen.

Partij A kan aan partij B bewijzen dat ze waarde X (op de blockchain) kennen, zonder dat partij A informatie over zichzelf hoeft prijs te geven. Om dat bewijs te leveren maakt men gebruik van bulletproofs. Daarmee is Dusk bijvoorbeeld een alternatief voor Zcash, die gebruik maakt van zk-SNARKs.

In deze Medium-post wordt het verschil tussen bulletproof en zk-SNARKs uitgebreid uitgelegd.

Token details

Vanaf 12 uur Nederlandse tijd is de handel in de DUSK token mogelijk op Binance.

Dusk gaat ruim drieduizend BNB (ca. $96.000) doneren aan het goede doelenfonds van Binance, de Blockchain Charity Foundation.

Interview Jelle Pol, Dusk Network

We spraken Jelle Pol van Dusk Netwerk medio december 2018 op het Beursplein van Amsterdam. Pol gaat in op de plannen en ontwikkelingen van dit blockchainprotocol.

Lees meer over:

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...