Binance geregistreerd in Zweden

Binance geregistreerd in Zweden

De Zweedse financiële toezichthouder geeft cryptobeurs Binance akkoord om haar diensten aan te bieden in het land.

Binance in Zweden

Binance maakt zelf het nieuws bekend in een persbericht. In de aankondiging schrijft het bedrijf van topman CZ dat ze na "maanden van constructieve samenwerking" met de financiële toezichthouder op 10 januari de registratiestatus van Binance Nordics AB hebben ontvangen.

De toezichthouder is de Zweedse FSA, de Financial Supervisory Authority. Doordat zij akkoord zijn met Binance's registratie, mogen Zweedse staatsburgers nu legaal op de beurs in cryptovaluta handelen.

"Zweden neemt de EU-wetten over en heeft verdere lokale vereisten, dus we hebben ervoor gezorgd dat Binance Nordics AB het risico- en AML-beleid accepteert."

"Onze volgende grote taak zal de succesvolle migratie en opening van lokale locaties zijn, inclusief het inhuren van lokaal talent, het organiseren van meer evenementen en het geven van meer crypto-educatie in Zweden."

Wereldwijde stappen

Het besluit van de financiële autoriteit van Zweden volgt op die van regelgevers in Frankrijk, Bahrein, Spanje en Dubai. Zij verleenden in 2022 soortgelijke goedkeuringen.

In de VS, het Verenigd Koninkrijk, Canada en Japan traden toezichthouders juist op tegen de bedrijsvoering van Binance. Opvallend genoeg: in Nederland heeft de beurs nog altijd geen plekje gekregen in het cryptoregister bij De Nederlandse Bank (DNB).

Eerder vandaag kreeg de Amerikaanse tak van het bedrijf (Binance US) goedkeuring van de rechtbank om voor $1 miljard aan activa van Voyager Digital te kopen. Zij gingen in juli failliet.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Binance

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties