Binance US mag toch bitcoin van Voyager kopen

Het failliete Voyager komt deels in handen van Binance US. Tenminste, de bezittingen mogen worden overgenomen. Een Amerikaanse rechter geeft vrij baan om door te gaan met een eerder gesloten deal.

Voyager, opgericht in 2019, was een cryptobank waar klanten rente konden verdienen met het stallen van hun crypto’s. Het bedrijf is in de problemen gekomen, omdat handelaar Three Arrows Capital (3AC) een lening van $650 miljoen niet meer kon terugbetalen. Voyager had 15.250 bitcoin en $350 miljoen aan USDC nog tegoed. 3AC is weer in de problemen gekomen nadat het speculatieve blockchainproject Luna was ineengestort.

En om het verhaal compleet te maken: eerst zou Voyager worden overgenomen door FTX. Maar ook die organisatie ligt inmiddels op zijn gat. Eind 2022 kwamen Voyager en Binance US tot een akkoord.

De curatoren zijn van mening dat een verkoop het beste is voor de schuldeisers. Zij willen zo snel mogelijk geld regelen. De deal kreeg tegengas van onder andere de Securities and Exchange Commission (SEC) en andere toezichthouders/regelgevers in de VS. Rechter Michael Wiles ziet dat echter als problemen voor later.

Het gaat om een relatief klein bedrag van $35 miljoen. Volgens de laatste geluiden gaat Binance US dit betalen en kunnen zij dit makkelijk financieren.

Lees meer over:
AmerikaBinance

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...