Binance heeft ‘meest gevreesde man van Wall Street’ binnen

Binance heeft een opvallende nieuwe werknemer. Een voormalig FBI-agent wordt directeur van de onderzoeksafdeling in de VS. Het gaat om BJ Kang.

Kang is verantwoordelijk voor het contact met regelgevers en de politie. De beste man is vooral ervaren in het identificeren van crimineel geld. Binance US hoopt op deze manier fraude via hun platform terug te dringen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Binance US is overigens een apart onderdeel dat valt onder Binance. Net als in veel andere landen gebruikt de cryptobeurs een dochterbedrijf.

Brian Shroder, directeur van Binance US, is in zijn nopjes met de aanstellen:“Hij zal een belangrijke rol spelen bij het versterken van onze samenwerking met wetshandhavingsinstanties en ervoor zorgen dat Binance.US een leider blijft in het ontwikkelen van een veilige, beveiligde marktplaats voor digitale activa voor alle Amerikanen.”

In zijn tijd bij de FBI ontving Kang verschillende prijzen. Hij was onder andere betrokken bij de zaak tegen de beruchte Bernie Madoff. Mede daarom kreeg hij van Reuters een opvallende bijnaam: ‘De meest gevreesde man op Wall Street’

Binance US is een van de grote spelers in de Amerikaanse markt. Het komt qua handelsvolume niet in de buurt van de grote broer. Volgens CoinMarketCap verwerkte Binance US de afgelopen 24 uur voor ruim $165 miljoen aan handelsvolume.

De aanpak van Binance is wel opvallend: het zet dus in op losse platformen. Met hun internationale cryptobeurs zijn ze momenteel veruit de grootste. Maar om aan lokale regels te voldoen is het vaak handiger om een aparte tak op te zetten. Zo kan het handelshuis vanaf het begin af aan meewerken met de lokale autoriteiten.

Lees meer over:
AmerikaBinancemisdaad

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben feitelijkheid en correctheid hoog ik het vaandel!