Binance ontvangt licentie in Kazachstan

960 totale weergaven

Binance heeft een vergunning ontvangen in Kazachstan om bitcoin en andere digitale assets aan te gaan bieden en te bewaren. Dat heeft de AIFC Financial Services Authority (AFSA) in het land besloten.

Bitcoinhandel bevorderen

De voorlopige licentie is op 6 oktober omgezet in een definitieve vergunning, waarmee Binance dus een gereguleerd handelsplatform is in het land met 18,75 miljoen inwoners.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Volgens Gleb Kostarev, Asia Regional Head bij Binance, is dit een belangrijke nieuwe stap voor Binance als een “compliance-gerichte exchange”.

Binance begon eerder dit jaar de basis te leggen voor operaties in Kazachstan toen het zijn eerste samenwerkingsovereenkomst op 25 mei ondertekende, waarmee het beloofde te helpen bij de verdere adoptie en regulering van crypto in het land. Gevolgd door een tweede overeenkomst op 3 oktober om financiële misdaad te helpen bestrijden.

Het aantrekken van buitenlandse exchanges past in de strategie van het land om uit te groeien tot een cryptohub.

Op 28 september liet de president van Kazachstan, Kassym-Jomart Tokayev, weten dat als de vraag toeneemt, de regering het omwisselen van cryptovaluta in lokale valuta gaat toestaan.

In juni lanceerde het ministerie van Digitale Ontwikkeling, Innovaties en Luchtvaartindustrie van de Republiek Kazachstan een programma waarmee cryptobeurzen bankrekeningen konden openen en juridische operaties konden uitvoeren in het Astana International Finance Center.

Mining

Kazachstan had eerder een reputatie als een goede plek voor cryptomining vanwege de lokale energieprijzen. In het afgelopen jaar heeft het land zijn rapportagevereisten voor energieverbruik voor mijnbouwbedrijven opgevoerd, samen met nieuwe belastingrichtlijnen met een verwachte impact op de industrie.

Lees meer over:
Binance

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...