“Binance helpt mee met bevriezen crypto-accounts Hamas-leden”

Israëlische autoriteiten hebben ongeveer 190 Binance-accounts bevroren vanwege vermeende banden met terroristische groeperingen. Dat meldt Coindesk op basis van een persbericht van de Israëlische politie. Het zou gaan om crypto-accounts die gelinkt zijn aan de Palestijnse militante groep Hamas, zo bericht het lokale mediakanaal Calcalist.

Een verrassingsaanval op Israël door Hamas tijdens het weekend heeft uitgemond in een oorlog tussen de twee kampen, waarbij de minister van Defensie van Israël een volledige belegering van de Palestijnse enclave Gaza heeft bevolen.

Het cyberonderdeel van de Lahav 433-eenheid van de Israëlische politie werkt samen met het ministerie van Defensie van het land, inlichtingendiensten en cryptobeurs Binance om de betreffende accounts aan te pakken, aldus het nieuwsbericht. Er staat ook in te lezen dat eventuele in beslag genomen crypto’s naar de Israëlische schatkist vloeien.

Een rechtszaak die in maart is ingediend tegen CEO Changpeng “CZ” Zhao van Binance door de U.S. Commodities Futures and Trading Commission (CFTC) beweert dat Binance-medewerkers op de hoogte zijn van “Hamas-transacties” op het platform. Israëlische autoriteiten hedden sinds 2021 eerder ongeveer 190 Binance-accounts laten stopzetten met vermeende banden met terroristische groeperingen.

Lees ook
Goedemorgen Bitcoin: ChatGPT Voorspelt, Wanneer Begint de Volgende Bitcoin Bull Run en Welke Crypto Gaat Stijgen Vóór BTC?

 

Charlie Munger (99): ‘Bitcoin is de domste investering ooit’

 

Handelaar die de bodem van 2018 voorspelde voor bitcoin is bearish

 

Lees meer over:
BinancecryptoIsraël

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...