Handelaar die de bodem van 2018 voorspelde voor bitcoin is bearish

De populaire pseudonieme handelaar Bluntz, die er in 2018 in slaagde om de bodem voor bitcoin te voorspellen, waarschuwt voor een herhaling van de prijsactie van het jaar 2020. Destijds viel de bitcoin koers naar beneden van 10.000 naar ongeveer 4.000 dollar in een kwestie van weken. Dat had natuurlijk alles te maken met de uitbraak van de COVID-19 pandemie, dus het is nog even de vraag hoe Bluntz dat ditmaal precies voor zich ziet.

Bodem bereikte, maar correcties mogelijk

Volgens Bluntz is de bodem voor bitcoin wel bereikt met de koers van 15.500 dollar die in november 2022 werd neergezet na het omvallen van het FTX van Sam Bankman-Fried. "Persoonlijk heb ik het gevoel dat bitcoin waarschijnlijk de bodem bereikte op 15.000 dollar, maar dat we ook in het 2019-2020 deel van de cyclus zitten waarin we nog makkelijk tot de bitcoin koers van 19.000 tot 20.000 dollar kunnen zakken om een hoger dieptepunt te noteren en vervolgens rustig stijgen in 2024", aldus Bluntz.

Op het moment van schrijven tikt de bitcoin koers binnen op 27.656 dollar en lijken de bulls noch de bears in controle over de markt op dit moment. Het verkoopmomentum is duidelijk uitgeblust, maar ook de vraag is op dit moment niet voldoende om de koers verder omhoog te stuwen.

Verder geeft Bluntz aan ook te kijken naar de TOTAL grafiek, die de market cap van de volledige industrie bijhoudt. Volgens de handelaar lijkt het erop alsof TOTAL nog een slag omlaag gaat maken, nadat deze een ABC-opleving completeerde en er nu weer even bearish uitziet. "TOTAL ziet eruit alsof deze aan een daling kan beginnen naar mijn mening. De meest recente rally lijkt in ieder geval uitgeblust", zo schrijft Bluntz.

Elliot Wave Theorie

Voor zijn analyses leunt Bluntz vooral op de Elliot Wave Theorie, een populair middel uit de technische analyse dat gebaseerd is op de psychologie van de massa. De theorie beweert dat de koersen van financiële assets zich in golven ontwikkelen.

Een asset die in een bearish trend zit kan volgens de theorie een ABC-beweging omhoog maken, voordat de neerwaartse trend wordt hervat.

Dat is wat de analist nu dus voorziet voor TOTAL, de grafiek die kijkt naar de volledige market cap van de industrie.

Als hij gelijk krijgt, dan zou dat betekenen dat we een lastige periode tegemoet gaan. Gezien de hoge rentes die momenteel op de obligatiemarkt van toepassing zijn lijkt dat niet onwaarschijnlijk, omdat steeds meer investeerders ervoor kiezen om hun kapitaal in de Amerikaanse dollar te stallen in de vorm van staatsobligaties.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....