Charlie Munger (99): ‘Bitcoin is de domste investering ooit’

Charlie Munger, de vice-voorzitter van Berkshire Hathaway, is geen fan van bitcoin. Waar hij al jaren veelvuldig zijn mening over cryptovaluta verkondigt, deed hij dat afgelopen week op een online conferentie opnieuw.

Domme investering

De miljardair was te gast bij Zoomtopia, een conferentie van communicatietechnologiebedrijf Zoom. De Amerikaan was uitgenodigd om een keynote-toespraak over AI te houden, die samenviel met de lancering van nieuwe en op AI gebaseerde innovaties door het bedrijf.

Toen hem werd gevraagd naar zijn kijk op de grootste cryptocurrency ter wereld, antwoordde Munger:

“Laat me niet beginnen over bitcoin. Dit is de domste investering die ik ooit heb gezien.”

Munger is inmiddels alweer 99 jaar oud en ook al jaren lang uitgesproken tegenstander van cryptocurrency’s. In 2021 vergeleek hij bitcoin op beroemde wijze met ‘rattengif in het kwadraat’ en vergeleek het met een ‘geslachtsziekte’.

Hij zette ook vraagtekens bij het potentieel van digitaal goud om een mondiaal betaalmiddel te worden. In februari 2022 hekelde Munger de Amerikaanse regering omdat ze cryptovaluta nog niet hadden verboden en in lijn met deze visie prees hij China de hemel in vanwege hun verbod op mining en commerciële transacties met bitcoin.

Bij eerdere andere gelegenheden uitte hij ook consequent kritiek op de opkomst van cryptocurrency’s, door ze te bestempelen als investeringen zonder intrinsieke waarde.

Wat dat betreft is de mening van Munger helemaal in lijn met die van zijn kompaan en zakenpartner Warren Buffett. Hij noemde bitcoin een ‘goktoken’ en uitte hij zijn bezorgdheid over de impact ervan op de samenleving.

Over kunstmatige intelligentie is Munger dan wél weer positief, ondanks dat hij wel waarschuwt voor de hype rondom de opkomende technologie. Hij wees erop dat AI al sinds de jaren vijftig bestaat:

“We hebben altijd kunstmatige intelligentie gehad, waarbij software meer software creëert. En dat is natuurlijk heel handig, maar we hebben het al heel lang.”

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...