Binance introduceert wachtperiode voor Bitcoin futures

Binance introduceert een afkoelperiode voor bitcoin futures.Handelaren die grote verliezen maken zijn soms geneigd om dat in korte tijd goed te willen maken. Dat kan er voor zorgen dat je (te veel) risico neemt. Het gevolg? Vaak betekent het dat je nog meer verlies maakt.

Het is leuke marketing, en allicht zijn er gebruikers op Binance die dit nodig hebben. De handel in bitcoin en de rest van de markt kan heel stressvol zijn. Je krijgt te maken met grote dalingen én stijgingen en het is zaak om dan je hoofd koel te houden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Met een paar klikken op de knop maak je het onmogelijk om op jouw account je geld te gebruiken om met futures aan de slag te gaan. Er is dus geen tergdraaiknop. Eenmaal stopgezet kun je geen gebruik maken van deze functies op het handelsplatform.

Futures

Futures worden steeds groter in deze markt. Veel handelaren speculeren (met of zonder hefboom) op de toekomstige prijs van bitcoin. Bij heftige prijsbewegingen kan dit zorgen voor een grote klap voor mensen die de verkeerde positie hebben ingenomen.

De wereld van bitcoin verwelkomt veel nieuwe spelers, mensen die nog nooit actief zijn geweest in andere (future)markten.

Regelmatig worden er in enkele uren voor honderdenmiljoenen aan longs of shorts geliquideerd. Binance is een grote speler in deze markt en biedt gebruikers die weten dat ze hun emoties soms niet de baas zijn een extra optie.

Je kunt je overigens afvragen of je wel in de futuremarkt aan de slag moet als je dit soort noodgrepen nodig hebt, maar het idee is leuk.

Poll

Ben jij emotioneel tijdens het handelen in bitcoin?

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...