Binance komt met systeem om je bitcoin balans te checken

Binance start met het delen van hun bitcoin reserves. Klanten moeten middels het proof-of-reserve systeem zelf hun balans kunnen checken.

Binance is de grootste cryptobeurs in de wereld op het gebied van spot- en futurehandel. Het gaat specifiek om de klantenfondsen die men naar Binance stuurt om op te slaan. De cryptobeurs hoopt zo klanten te laten zien dat al hun assets 1 op 1 worden gedekt. 'Met wat extra reserves.'

Op dit moment heeft Binance naar eigen zeggen ruim 582.000 BTC in de reserves. De balans van klanten ligt rond 575.000 bitcoin. Een kleine reserve, dus.

Klanten kunnen middels een link hun balansen controleren. Je kunt ook aan de slag met een cryptografische tool, Merkle Tree.

Openheid

Na de ineenstorting van FTX proberen de overgebleven in de industrie vertrouwen terug te winnen. De marketingmachines draaien op volle toeren.

Een van de onderdelen is het delen van de bedrijfsbalansen als het gaat om bitcoin en tokens, het eerder genoemde proof of reserve. Het is een kleine stap, want het geeft zeker geen totaalbeeld van de financiële huishouding van een beurs of brokers.

Binance maakt ook onder andere werk van een 'herstelfonds van $1 miljard'. Opmerkelijk is dat men ook hun eigen token (BNB) gebruiken als een groot deel van het onderpand van dit fonds. De rest wordt aangevuld door BUSD (stablecoin) en bitcoin.

Je kunt je afvragen of dit fonds gaat helpen als we opnieuw grote dalingen zien.

Ook concurrent Coinbase laat van zich horen. Het bedrijf heeft naar eigen zeggen zo'n 2 miljoen bitcoin in beheer. Daarvan zijn er ruim 600.000 van het Grayscale Bitcoin Trust.

Lees meer over:
BinanceBitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...