Binance wil $1 miljard voor herstelfonds

Binance wil $1 miljard voor herstelfonds

Binance wil in totaal één miljard dollar ophalen voor een zogenaamd herstelfonds. Dat verklaart CEO Changpeng 'CZ' Zhao in een interview met Bloomberg.

Er komt een openbaar donatie-adres, zodat de buitenwereld de som geld in de gaten kan houden. Het fonds is bedoeld om cryptobedrijven een financieel steuntje in rug te bieden zodra zij in de financiële problemen komen. Het is nog onduidelijk aan welke voorwaarden deze bedrijven en projecten moeten voldoen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

CZ, aandeelhouder van de grootste crypto exchange ter wereld, heeft op 14 november deze proefballon opgelaten. Het is ook in het belang van Binance dat de markt een positiever imago krijgt dan nu het geval is. Door het uiteenvallen van platforms zoals FTX, Celsius en Luna heeft de industrie een flinke deuk in het vertrouwen opgelopen.

CZ legt uit dat het ophalen van de geld via Binance Labs gaat verlopen, de durfkapitaaltak binnen Binance. Hij zet de deur ook open voor andere cryptobedrijven die zich bij de beurs willen aansluiten.

In de huidige storm moeten steeds meer bedrijven kleur bekennen. Onder meer Genesis Global zit in de problemen, deze kredietverstrekker heeft 2,8 miljard dollar aan leningen openstaan.

Andere namen die exposure hadden tot FTX zijn crypto-hedgefonds Galois, investeerder Mechanism Capital, cryptoplatform Matrixport en durfkapitaalbedrijf Paradigm.

Lees meer over:
Binance CZ FTX

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan